Annons

Det saknas ett riktigt rivjärn på Vittsjös mittfält

Sport Vilken helg det varit för Norra Skånes fotbollsreporter.
Sport • Publicerad 17 juni 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Vilken helg det varit för Norra Skånes fotbollsreporter. Det blev förluster i samtliga åtta matcher som vi har referat på i dagens tidning. Tre av dessa var jag dessutom på plats och såg live.

Rydén och Vittsjö GIK verkar inte vara någon bra kombination. Jag har bevakat fyra matcher under den här säsongen och samtliga har slutat i förlust med 0–1. Tur att jag hållit mig borta från hemmamatcherna mot Linköping och Växjö där Vittsjölaget gjort sex av sju mål och tagit säsongens bägge trepoängare.

Annons

Något som saknas enligt mitt tycke är ett rivjärn på Vittsjös mittfält. Jag skulle inte ha något emot att se Sandra Adolfsson komma tillbaka på sin gamla plats som central mittfältare. Som det är nu vinns det alldeles för få bollar centralt på banan. Och det saknas ju knappast ersättare i truppen på mittbacksplatsen.

Något som var positivt i gårdagens match var Emmi Alanens inhopp sju minuter in på den andra halvleken. Då började det hända lite framåt i Vittsjös spel. En skada gjorde att hon missade matchen mot Växjö.

Hon sa själv på presskonferensen efteråt att hon kände sig okej då hon tränat för fullt under senaste veckan. Så nog hade det varit önskvärt att man sett henne spela från start.

Kul var också att se och höra Hammarbys klack på Vittsjö Idrottspark. Tillsammans med hemmasupportrarna skapade de en skön stämning under matchen. Vittsjö brukar för övrigt också ha en hel del publik som åker med på bortamatcherna. Speciellt i år är det många som följer dem utombys då många av lagen i damallsvenskan ligger på bilavstånd.

Veckans prestation av de lokala idrottarna har Cajsa och Jenny Wegner från BK 59:an i Hässleholm svarat för. Båda har varit med i det svenska bowlinglandslag som tagit hela elva medaljer vid EM i EU-huvudstaden Bryssel. 20-åriga Cajsa Wegner fick med sig hela fyra medaljer i sin EM-debut som senior. Det blev guld i singel och 5-manna, silver i 2-manna samt ett brons i 3-mannaspelet. För Jenny blev det guld i 5-manna samt brons i 2- och 3-manna.

I eftermiddag lär hela Sverige stå stilla mellan klockan två och fyra. Då går Janne Anderssons stolta svenska fotbollslandslag in i VM-turneringen och spelar sin första gruppspelsmatch mot Sydkorea. Matchen går i Nizjnij Novgorod som fram till 1990 hette Gorkij efter författaren med förnamnet Maksim.

En sak är i varje fall säker. De svenska segersiffrorna 12–0 från OS 1948 lär inte upprepas. Det är för övrigt den största vinsten någonsin för blågult. Matchen spelades inför 7710 åskådare på Selhurst Park i London. Gunnar Nordahl blev fyramålsskytt, Garvis Carlsson satte tre pytsar, Kjell Rosén och Nisse Liedholm två medan Gunnar Gren gjorde det resterande.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons