Annons

Ekström och Dibrani tillbaka i IFK Osby

Sport • Publicerad 21 juni 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

IFK Osby parkerar inför kvällens drabbning enbart en poäng före hemmalaget Karlskrona i tabellen.

Efter förlusten senast mot Hovmantorp börjar poängbehovet växa sig allt starkare.

Annons

– Trots förlusten tycker jag att vi var värda minst en poäng, om inte alla tre, i matchen mot Hovmantorp, säger Osby-tränaren.

Samtidigt identifierar han flera positiva aspekter från de senaste matcherna som förhoppningsvis, med lite bättre skärpa, kan leda laget in på vinnarspåret.

– Nu i slutet har vi haft lite fler matcher där vi faktiskt fört spelet och tryckt ner motståndarna. Det gör att vi trots allt har en skön känsla, säger han.

I den senaste matchen saknades avstängde försvarsresen Ekrem Dibrani och skyttekungen Albin Ekström.

Mot Karlskrona får Nilsson tillbaka de två kuggarna i laget, vilket glädjer honom.

– Ekrem och ”Abbe” är viktiga spelare för oss, så det är förstås skönt att få tillbaka dem, säger han.

Däremot får laget undvara skadade (en stukning) Oskar Lejroth som förutom kvällens match även missar de sista två återstående innan uppehållet i juli.

– Han och (David) Berg har skiftat lite under säsongen och Berg har spelat de senaste matcherna, kommenterar Nilsson som i övrigt har hela truppen att tillgå.

Avslutningsvis har tränare Nilsson goda förhoppningar om att kunna åka hem från Blekinge med tre poäng i bagaget och ta spjärn mot en mer framskjuten tabellplacering.

– Jag tycker att vi har lag nog att gå efter tre poäng, inget snack. Känslan är att vi trots den snopna förlusten senast befinner oss på rätt väg, säger han.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons