Annons

Hjärsås/Värestorp sparkar fyra spelare

Sport Lämnade match – får nu lämna klubben.
Sport • Publicerad 24 juni 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Michael Reinholdt Jonsson har mycket att tänka på efter att ha tappat fyra spelare på samma gång. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv
Michael Reinholdt Jonsson har mycket att tänka på efter att ha tappat fyra spelare på samma gång. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv

Nexhat Halili, Erlind Halili, Edvin Latifovic och Erland Veselji har spelat klart i den röda tröjan.

Kvartetten var upprörd över att inte få starta matchen efter att ha haft lugnt studentfirande på grund av matchen mot Näsby. I halvtid valde spelarna därför att lämna matchen i protest.

Annons

– Jag och styrelsen har lyssnat på truppen och det är stor besvikelse, säger Michael Reinholdt Jonsson.

– Jag gillar de här killarna, de är duktiga tekniskt och individuellt men jag har saknat lagmoral och gett mig den på att jag skulle fixa det. Det hann jag inte, suckar han.

Reinholdt Jonsson berättar att han försökte lugna spelarna redan under match men utan att lyckas med det.

– Jag sade till dem att de skulle komma in förr eller senare men vi har inte gjort mål och jag var tvungen att pröva något nytt, säger han och fortsätter:

– Jag försökte prata med dem och säga att vi skulle ta det på nästa träning men de fortsatte hetsa upp varandra på bänken och så blev det som det blev.

De fyra spelarna var avstängda i förra veckans match mot IFK Simrishamn men på Hjärsås/V:s tolv tidigare matcher har Latifovic varit med i truppen elva gånger, Nexhat Halili tio, Erlind Halili sju och Veselji fem gånger. Nexhat Halili leder dessutom den interna skytteligan på fyra mål. Ingen annan Hjärsås/V-spelare har gjort fler än två mål i år.

– Vi får jobba på nyförvärv om det går, det är inte optimalt med så här mycket pusslande, säger Michael Reinholdt Jonsson, vars lag för närvarande befinner sig på återkvalplats.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons