Annons

Tysk seger i slutminuten – hånade svenskarna

Sport 95:e minuten – tiden då Toni Kroos tog ifrån Sverige ett poäng genom en perfekt frispark och Tyskland kunde fira tre poäng. Ett firande som rörde upp känslor så pass stora på den svenska bänken att ett mindre bråk utbröt.
Sport • Publicerad 24 juni 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Förbundskapten Janne Andersson var märktbart upprörd efter slutsignalen mot Tyskland. Foto: TT
Förbundskapten Janne Andersson var märktbart upprörd efter slutsignalen mot Tyskland. Foto: TT

Kort efter slutsignalen igår på Fisht Stadium i Sotji, Ryssland, kunde tv-tittare skymta en märkbart irriterad Janne Andersson och Pontus Jansson vid sidlinjen. De båda gestikulerade mot den tyska bänken efter att tyska ledare firat segerna genom att gestikulerat hånfullt mot den svenska bänken.

– Några tyska ledare firade segern med att springa mot oss och håna oss med gester. Respektlöst. Det gjorde mig jäkligt förbannad. Det var många på vår bänk som reagerade, man beter sig inte på det sättet, sa Janne Andersson till Aftonbladet.

Annons

Enligt Fotbollskanalen var det Tysklands presschef  Hans Ulrich-Voigt som startade bråket och ledaren Oliver Bierhoff var en av de som tjafsade rejält med Sveriges förbundskapten Janne Andersson.

Sveriges trupp var rejält upprörda efter Tysklands val av firande.

– Väldigt oprofessionellt och inget man förväntar sig från ett storlag. Det kom fram två nissar, ledare, och firade väldigt vilt mot vår bänk. Bara för att provocera och det är väldigt lågt.

En ångerfull Hans Ulrich-Voigt bad enligt Fotbollskanalaen senare om ursäkt för sitt beteende efter slutsignal:

- Jag har bett om ursäkt. Jag klappade bara mot den svenska bänken. Det var inte okej.

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons