Annons

Läs allt om den lokala fotbollen

Sport Herrsexan, herrsjuan och damtrean.
Sport • Publicerad 27 juni 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Tjörnarps Sebastian Winberg (i vinrött, närmast bollen), är här hårt ansatt av New Life-spelare men han gav ändå sitt lag ledningen i matchen som slutade 2–2. 	                   Foto: John Friberg
Tjörnarps Sebastian Winberg (i vinrött, närmast bollen), är här hårt ansatt av New Life-spelare men han gav ändå sitt lag ledningen i matchen som slutade 2–2. Foto: John Friberg

Herrar

Division 6 Norra

Annons

Ballingslöv–Tyringe 4–3 (3–2)

Ballingslöv inledde starkt mot Tyringe och ledde med 3–0 efter drygt 20 minuter. Men Tyringe kom tillbaka, reducerade två gånger och tryckte på i andra halvlek innan Jesper Kristiansson satte spiken i kistan med 4–2 på straff.

– Första halvlek är den bästa vi har gjort i år, säger Ballingslövs tränare Jonas Osberg.

Viss brist på fokus märktes i början på andra halvlek men Ballingslöv tog sig ur krisen.

– Vi har varit lite ofokuserade vid inlägg och fasta situationer under hela säsongen, säger Osberg.

Jens Lockman visade prov på bra speluppfattning och styrde och ställde på Ballingslövs innermittfält tillsammans med Aldo Castillo och den tidigare Tyringetränaren Marcus Cederholm.

Mål, Ballingslöv: Daniel Svensson 2, Jesper Kristiansson 2.

Tyringe: Hannes Karlsson Lundholm 2, Andreas Sördin.

Broby–Mala 3–1 (0–1)

Adi Kusturicas läckra frisparksmål efter tolv minuter gav Mala ledningen i seriefinalen mot Broby. Första halvlek var jämn med fördel Mala, Broby hade boll men Mala var giftigare framåt med sina omställningar.

Annons

– Vi har kontroll i 75 minuter. Vi pressar på och har bud på både 2–0 och 3–0 i första halvlek, säger Malas tränare Fitim Ahmeti.

Brobys reservmålvakt Martin Nilsson (som snackade till sig ett rött kort i slutminuterna) var formidabel mellan stolparna i magsjuke ordinarie keepern Rasmus Roslunds frånvaro. Och i andra halvlek vände det när Dennis Bergs äkta hattrick på sex minuter sköt upp Broby i serieledning inför 189 åskådare på Broby IP.

– Vi går ut och vinner andra halvlek, det är jobbigt att möta oss och de orkar inte riktigt, säger Brobys tränare Stefan Hansson.

– Två byten på innermittfältet i andra gör att vi tappar lite. Vi klarar inte att stänga matchen och när de gör 1–1 är det rullgardinen ned, säger Ahmeti.

– Det är bittert, jag kände att vi hade det, fortsätter han.

Dennis Berg var lysande i hemmalaget och för gästerna imponerade Mikael Nilsson, som lyckades plocka bort Felix Blennborn, och Arber Sabani, som rev, slet och gav 100 procent i varje duell.

Mål, Broby: Dennis Berg 3.

Mala: Adi Kusturica.

Hästveda–Farstorp 2–1 (1–0)

Hästveda kunde avgjort redan i första halvlek av derbyt mot Farstorp men hade svårt att få in bollen. Hästvedas starka laginsats gav ändå laget tre poäng efter en skadedrabbad vår.

Annons

– Det här är en viktig seger. Det har varit tungt men nu är så gott som alla tillbaka, säger Hästvedas tränare Karim Kange.

Mål, Hästveda: Hampus Nilsson, Karim Kange.

Farstorp: Sonny Nilsson.

Jägersborg–Hörja 1–1 (1–0)

Jägersborg dominerade spelet mot Hörja men hade svårt att komma igenom det tajta Hörjaförsvaret.

– Vi får inte in bollen, de är väldigt kompakta hemåt. Vi har en del halvchanser men det blir inte de där riktigt heta lägena, säger Jägersborgs tränare Hampus Dahl.

Mål, Jägersborg: Viktor Nordqvist.

Hörja: Oscar Tveit.

Röke–Lönsboda 3–3 (2–0)

Röke ledde med 3–1 halvvägs genom andra halvlek mot Lönsboda men fick ändå nöja sig med ett poäng. Dennis Bergdahls reducering och kvittering säkrade åtminstone ett poäng åt Lönsboda, som lär gräma sig över att inte ha lyckats besegra jumbon.

Annons

Mål, Röke: Jonny Ahlbin 2, Samir Zdralic.

Lönsboda: Dennis Bergdahl 2, Rickard Galfi.

Östanå Bruk–Treby 1–4 (0–1)

Östanå föll mot Treby trots bra spel och enligt Östanåtränaren Mikael Möller saknades effektiviteten för hemmalaget.

– Vi gör inte mål på våra chanser, där ligger alltihop. Jag vet inte hur många lägen vi har i andra halvlek, säger Möller.

Möller säger att han väntar på att anfallaren Måns Lilja, med tio mål på tretton matcher, skall förbättra målproduktionen.

– Nu skall det bara lossna för Lilja, han har skapat 40 chanser i år. Jag vet hur det är när det knyter sig för en forward och nu har det knutit sig lite för länge.

Mål, Östanå: Måns Lilja.

Treby: Abel Mehari 2, Felix Käll, Ermias Sewit.

Division 6 Mellersta

Annons

Harlösa–Nävlinge 5–3 (1–3)

Nävlinge var på väg att skrälla borta mot topplaget Harlösa men i andra halvlek var det som så många gånger förr något som inte funkade för NIF.

– Vi spelar rätt bra i första halvlek, allt fungerar och vi har hjälp av medvinden. Sedan kommer det tre snabba mål i andra och då orkar vi tyvärr inte stå emot, säger Nävlinges tränare Krister Svensson.

Mål, Nävlinge: Alexander Tillman, Thimmy Jonsson, Joel Jalkling.

Örtofta–Sösdala 1–3 (1–3)

Sösdala dominerade stort i första halvlek mot nästjumbon Örtofta men i andra halvlek fick Sösdala kämpa.

– Vi gör en bedrövlig andra halvlek. Vi går och ställer ut skorna och även om de inte har de riktigt vassa chanserna så för de matchen, säger Sösdalas tränare Dan Sandberg, som vill se bättre inställning från sina spelare:

– Att fokusera 90 minuter och ha huvudet på rätt plats kommer man långt med på den här nivån.

André Nilsson jobbade hårt för Sösdala och målvakten Henrik Bondesson presterade en bra andra halvlek i sin första match sedan början på maj.

Mål, Sösdala: Fredrik Borggren 2, Jonas Plato.

Annons

Division 7 Norra

Höör–Finja 4–2 (3–1)

Höör har ännu inte tappat något poäng i år och inte heller Finja kunde rubba Höör i en match som inte bjöd på något skönspel.

Mål, Finja: Rasmus Jönsson, Melvin Lindström.

New Life–Tjörnarp 2–2 (0–2)

Tjörnarp fick en bra start mot New Life men gick ned sig i andra halvlek och straffades av Hässleholmslaget.

– Det var ingen höjdare direkt. Vi får lite problem när vi möter sämre motstånd och vi har en oförmåga att skapa chanser då, säger Tjörnarps tränare Mikael Lindén.

Mål, New Life: Alisabur Quribani, Abdolfazl Rezai.

Tjörnarp: Sebastian Winberg, Oliver Åberg.

Vittsjö–Wisseltofta 2–6 (1–3)

Annons

Rutinerade Wisseltofta slog Vittsjös ungtuppar utan större problem, även om Vittsjö stod upp bra i frånvaro av spelare som Rickard Jönsson, Henrik Edfors och Adnan Muslic (samtliga med sträckningar och förmodligen tillbaka till höstsäsongen).

– Det är en jämn match i 70 minuter, sedan blir det lite skavanker och då orkar vi inte. Med fullt manskap vinner vi den här matchen, säger Vittsjös tränare Daniel Johnsson.

Björn Göthe, bosatt ett kort stenkast från Vittsjö Idrottspark, blev tvåmålsskytt för Wisseltofta. Mohamad Nour Almirie imponerade för hemmalaget.

Mål, Vittsjö: Mohamad Nour Almirie 2.

Wisseltofta: Björn Göthe 2, Rasmus Söderström, Henrik Jonasson, Morgan Nilsson, Magnus Svensson.

Division 7 Nordöstra

IFK Knislinge–Östra Sönnarslöv 6–0 (5–0)

Knislinge besegrade Sönnarslöv så till den milda grad att Sönnarslöv lämnade walkover i matchen mot Rinkaby tre dagar senare. Hela hemmalaget gjorde det bra men målskytten Victor Persson får ett extra plus.

– I första halvlek är vi effektiva men i andra blir det lite avslaget och vi gör det lite svårt för oss själva, säger Knislinges tränare Adnan Avdic.

Mål, Knislinge: Niclas Carlsson 2, Rasmus Johansson 2, Sebastian Johansson, Victor Persson.

Annons

Damer

Division 3 Nordöstra

Farstorp–Sibbhult Uppskjuten

Sibbhult hade flera spelare på Skånelägret i Staffanstorp och matchen kommer därför i stället att spelas den 14 augusti.

Hanaskog/Knislinge–Önnestad 4–5 (4–2)

Storspelande Janissata Jitthams fyra mål räckte inte för att ge något poäng åt Hanaskog/Knislinge mot Önnestad.

– De är mycket bättre än oss i andra halvlek och vi lyckas inte stänga matchen. Jag har inte spelarna till det, det är unga orutinerade töser, säger Hanaskog/Knislinges tränare Dan Nilsson.

Mål, Hanaskog/Knislinge: Janissata Jittham 4.

IFK Osby–Wä 7–2 (0–2)

Wä chockade Osby genom att tidigt ta ledningen med två mål. Duktigt målvaktsspel stoppade Osby en stund men hemmalagets spelövertag var massivt.

Annons

– Jag har aldrig varit så säker på att vi skulle vända en match som i halvtid, vi är överlägsna i första halvlek också men de är duktiga i omställningarna, säger Osbys tränare Alexander Fridlund.

Mål, Osby: Lovisa Nordh Axelsson 2, Matilda Svensson 2, Amanda Nilsson, Filippa Saistam, Klara Ek.

Östanå Bruk–Hjärsås/Värestorp 2–0 (2–0)

Hjärsås/V tappar mark i toppen efter förlusten mot Östanå. Erika Wennbergs och Erika Schullers mål gör att Östanå får tätkänning, fem poäng bakom nya serieledaren Osby.

– Vi hade en gameplan och tjejerna höll sig till den till punkt och pricka. En riktigt härlig insats, säger Östanå Bruks tränare Pernilla Boström.

Matchen fick tyvärr ett tråkigt avslut för Östanå när Lina Schuller bröt benet.

Mål, Östanå: Erika Wennberg, Erika Schuller.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons