Annons

Nio gånger fler får nej till hemtjänst i år

Höör Under månaderna januari till maj i år har kommunen avslagit 54 ansökningar om hemtjänstinsatser. Motsvarande siffra under samma period förra året var sex stycken.
Höör • Publicerad 9 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är i och med socialnämndens besparingar och de nya riktlinjerna inom hemtjänsten, som avslagen blivit fler.

Annons

En som nyligen fick rätt mot Höörs kommun, är en 93-årig man som ansökt om hemtjänst. Då socialnämnden ansåg att det skulle vara billigare om mannen flyttade in på ett särskilt boende, fick han hemtjänst beviljat endast under en kort tid och meningen var att han skulle söka plats på särskilt boende under den tiden.

För en annan medborgare som fick rätt i förvaltningsrätten mot socialnämndens beslut, handlade det om antalet duschar per vecka. Enligt de nya generella riktlinjerna får brukare duscha en gång i veckan – och det är en skälig levnadsnivå, enligt förvaltningsrätten. Men den här brukaren led av inkontinens och behövde därför duschas oftare, konstaterade rätten.

Erika Dahlin JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons