Annons

Rönningdal kan pusta ut

Sport Flyttar till Helsingborg i höst – men fortsätter att tävla för S71.
Sport • Publicerad 10 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Emilia Rönningdal vann åtta grenar i Ängelholm.
Foto: MAGNUS WAHLSTRÖM/ARKIV
Emilia Rönningdal vann åtta grenar i Ängelholm. Foto: MAGNUS WAHLSTRÖM/ARKIV

S71-simmaren Emilia Rönningdal har nyss avslutat två hektiska tävlingsveckor och nu väntar ”sommarlov” i tre veckor.

Först avverkades Sum-sim på Lindängsbadet i Malmö och i helgen avgjordes JSM och SM på Citadellbadet i Landskrona där hon bland annat nådde en sjätteplats på 400 meter medley i fredags.

Annons

På söndagen avslutades JSM/SM och Rönningdal kom femma på 200 meter medley på JSM vilket skickade henne vidare till en ny SM-final. Väl där simmade hon in på en sjundeplats på tiden 2,26,50 mot betydligt äldre konkurrenter.

– Det kunde ha blivit bättre. Men jag ska inte klaga, jag kom ändå till A-finalen, säger hon och tillägger att det förstås är roligt att kunna hävda sig mot äldre simmare.

Tävlingarna har som nämnt duggat tätt på sistone för S71-simmaren och hon berättar att schemat medför vissa besvär när det kommer till att upprätthålla formen. Återhämtning är förstås A och O och för Rönningdals del är det viktigaste knepet mellan tävlingarna nattsömnen.

– Jag försöker sova rätt mycket, då återhämtar jag mig på ett bra sätt, säger hon.

Hon berättar vidare att resultaten i tävlingarna inte riktigt nådde upp till hennes förväntningar inför.

Vilka förväntningar hade du?

– Jag hade velat sätta fler personliga rekord och ta fler medaljer på Sum-sim. Hade gärna velat ta en medalj på JSM också. Men ja..., säger hon med en suck.

I höst väntar nya utmaningar för Rönningdal som lämnar Hässleholm för att flytta till Helsingborg. Anledningen till flytten är att hon ska börja på Riksidrottsgymnasiet på Filbornaskolan för att göra en ”ordentlig satsning” på sin simning.

– En rätt stor omställning. Jag ska bo själv, laga mat, tvätta, träna, sköta skolan och så vidare. Det ska bli spännande, säger hon.

Bo kommer hon att göra tillsammans med de andra simmarna i ett hus i närheten av skolan.

Annons

Simträning blir det i stort sett varje dag via skolan och dessutom kommer hon att träna med Helsingborgs Simsällskap.

– Tävla kommer jag däremot att göra med S71. Sedan får vi väl se hur det blir längre fram, säger Emilia Rönningdal avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons