Annons

Holmström tillbaka i OIK

Sport ”Han gör att andra spelare tycker att det är kul med division 3-hockey.”
Sport • Publicerad 14 juli 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

22-årige Colin Holmström har redan hunnit få gott om rutin.

Med 13 division 1-matcher för moderklubben Kristianstads IK och knappt 100 division 2-matcher för Osby och Mörrum bidrar Holmström med viktig spets.

Annons

– Colin och Dreberg gör att andra spelare tycker att det är kul med division 3-hockey, säger Mikael Svensson.

Dessutom kommer två andra spelare med förflutet i Osby tillbaka: Forwarden Stefan Baitson som inledde förra säsongen i Osby återvänder efter en kort period i Sölvesborg, medan Osbyprodukten Kasper Forsell, center, kommer tillbaka norrut efter några år i Tyringes ungdomssektion.

– Nu letar vi efter en målvakt och två backar, säger Mikael Svensson i A-sektionen.

– Och så har vi en plats över på våra tre kedjor, tillägger han.

Svensson säger att värvningen av Jakob Dreberg i juni blev en viktig del av arbetet med att bygga truppen.

– Det var trögt i början och vi var lite oroliga men det löste sig. Nu känns det bra, säger han.

Förutom värvningarna (där Riku Rissanen också tidigare har plockats in från Olofström) har Osby även signerat en lång rad nya kontrakt. Anton Erlandsson, Jakob Ryman, Daniel Petersson, Alexander Lodin, Robin Holmgren och Jakub Komma blir alla kvar i ”Hangaren”.

Det blir också syskonen Oliver och Jonathan Dzambas Nilsson, Pelle Krämer och Hampus Evaldsson, samtliga klara sedan tidigare under sommaren.

36-årige Jakub Komma kom till KIK 2004 och har sedan dess hållit sig i nordöstra Skåne med perioder i HHK, Tyringe och Osby. Att han blir kvar ett år till i Osby är viktigt inte minst med tanke på den rutin han bidrar med, menar Mikael Svensson.

– Någon måste ju vara pappa också, skrattar han.

Annons

Nu återstår det att se om det blir en snabb comeback till tvåan för Osby. Mikael Svensson är noga med att inte kräva något sådant av nytillträdde coachen Teemu Elemo.

– Han har ett 1+2-kontrakt så jag vill inte sätta press på honom. Det behöver inte vara första året vi går upp, säger Svensson och fortsätter:

– Men det är klart att spelarna här vill spela upp Osby IK så fort som möjligt.

bild 1/2
Jakub Komma i Osbytröjan – redan 2007! Foto: Patric Berg/Arkiv
Colin Holmström, här under sin förra sejour, kommer tillbaka till Osby efter två år i Mörrum. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jakub Komma i Osbytröjan – redan 2007! Foto: Patric Berg/Arkiv
Colin Holmström, här under sin förra sejour, kommer tillbaka till Osby efter två år i Mörrum. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons