Drömstart för IFK Osbys F14-lag

Sport Blandade resultat för de lokala lagen första dagen i Gothia Cup.
Sport • Publicerad 16 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

I 30-gradig hetta trampade IFK Osby gasen i botten från avspark. Redan i andra minuten lobbsköt Lovisa Persson in 1–0. Alva Tomasson spädde på till 2–0 efter en fantastisk genomskärare av Olivia Arvidsson. Osby dominerade den första halvleken och Olivia Arvidsson satte 3–0 på Jill Nordqvists passning.

Den andra halvleken vara bara 50 sekunder gammal när Olivia Arvidsson återigen hittade nätmaskorna fram till 4–0. Norskorna stack emellan med en reducering innan Ottilia Birgersson satte guldkant på siffrorna genom att göra både 5–1 och 6–1.

Signe Petersson blev lycklig matchvinnare när hon gjorde matchens enda mål mot isländska FH 2 och samtidigt gav Lönsboda GoIF:s F14-tjejer en kalasstart på Hisingen.

I samma åldersklass öppnade FC Hessleholm med två kryss. FCH inledde mot IFK Göteborg på Kviberg och Mathilde Janzen gjorde 1–0 men IFK Göteborg både kvitterade och tog ledningen. FC Hessleholm kom igen och Mathilde Janzen kvitterade till 2–2 före pausen. Den andra halvleken blev mållös.

I andra matchen mot Marin FC gav Kharma Olsson FCH en tidig ledning. Dock lyckades amerikanskorna kvittera till 1–1 strax före full tid.

Broby IF:s F12-tjejer spelade 1–1 mot amerikanska Chelsea FC Målskytt: Engla Winter, snyggt framspelad av Olivia Odebäck.

I samma åldersklass åkte Lönsbodas tjejer på en uddamålsförlust mot Crescenta Valley FC. Amerikanskorna vann med 2–1 sedan Alma Cederqvist kvitterat på Slättadam.

IFK Hässleholm har skickat två lag i P13-klassen och det blev en vinst och en förlust i öppningsmatcherna. IFK 1 ställdes mot Paris-Jilo i en match som mexikanerna vann med 4–0. IFK 2 besegrade tyska JSG Baden/Etelsen 1. Alexander Hansson spräckte nollan för de gulsvarta och Meraj Haidari, Rio Cordova och Viktor Ahlgren såg till att segersiffrorna sprang iväg till 4–0.

IFK Knislinge har två lag i Göteborg. För P14-grabbarna blev det förlust mot hawaiianska Kona Crush som gick fram till 7–0 i den första halvleken och utökade till 9–0 i den andra halvleken på Åkeredsvallen. Knislinges P15-lag fick däremot jubla efter 3–0 mot JFV Aller-Weser. Emil Arvidsson visade vägen med sitt 1–0-mål, Dennis Bondesson gjorde 2–0 och Erik Persson 3–0.

Vinslövs IF:s P14-lag stötte på patrull i Gothiapremiären och föll med 0–6 mot thailändska FC Bangkok. Vinslövs F15-tjejer ställdes mot riktigt tufft motstånd i form av Hammarby, det blev förlust med 0–13.

Hässleholms IF:s P16-grabbar hann spela två matcher under måndagen. I första matchen mot amerikanska CCL Soccer Club blev det förlust med 0–5. Men HIF repade nytt mod och på eftermiddagen vann de grönvita mot libanesiska Samaya FA med 3–0 sedan Albert Jansson inlett målskyttet och Daniel Stijovic svarat för 2–0 och 3–0.

bild 1/2
FC Hessleholm spelade oavgjort i sina två första matcher i ett varmt Göteborg där skugga var guld värd.           Foto: Privat