Annons

Sjövikens IF svarade för storslam i OT-SM

Sport • Publicerad 18 juli 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Peter Eriksson flankeras av Mats Olsson (till höger) och VK-78:s Tommy Bertelson. Foto: Privat
Peter Eriksson flankeras av Mats Olsson (till höger) och VK-78:s Tommy Bertelson. Foto: Privat

Fem medaljer i form av tre guld, ett silver och ett brons blev facit för Sjövikens IF när Oldtimers-SM avgjordes gångna helgen. OT-SM avgjordes i år på BGK Elits banor i Skutskär.

I oldboysklass upprepade Peter Eriksson fjolårets bedrift och slutade högst upp på pallen efter att ha varit tämligen ohotad med ett snitt på 31,6 slag över åtta rundor. När sista boll gått i hål hade Eriksson vunnit med hela sju slags marginal framför Tommy Bertelson, VK-78.

Annons

På pallen fick även Sjövikens Mats Olsson plats. Olsson tog hem bronspengen med två slags marginal.

– Väldigt stabilt av Peter, sju slag är en rätt stor marginal, kommenterar Jan-Åke Persson Erikssons vinst.

Linda Iversen lyckades i sin tur knipa en silvermedalj i damveteranklassen, en klass hon tog brons i under fjolårets OT-SM. Riktigt nära att rå på segraren Pirkko Maaninka, Eskilstuna, var Iversen dock inte. Maaninka vann till slut med 13 slags marginal.

I samma klass tvingades Sjövikens Lena Nilsson att bryta tävlingen efter att ha tappat bort sin plånbok strax innan start.

– Lite olyckligt, hon hade svårt att fokusera. Men plånboken kom till rätta sen, säger Jan-Åke Persson.

Att plånboken återfanns var faktiskt turligt för hela Sjöviken. Lena Nilsson ingick nämligen i femmannalaget som lyckades spela hem en guldmedalj i lagtävlingen. Övriga lagmedlemmar var Ronny Granholm, Kenneth Granholm, Linda Iversen, Mats Olsson och Peter Eriksson.

– De svarade för en riktigt bra tävling och snittade jämna 33,4 slag över hela laget, berömmer Jan-Åke Persson.

Även i tremannatävlingen blev det medalj av ädlaste valör när Peter Eriksson, Mats Olsson och Ronny Granholm fixade segern med sju slag före Skellefteå.

En riktig Sjövikendominans?

– Ja, det var det faktiskt, avslutar Jan-Åke Persson.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons