Annons

Plötsligt skakade bilen mer än vanligt

Hässleholm Första semesterdagen artade sig väl. Dottern lekte med kusinerna, frun var på stranden, jag var ledig och vi hade precis skaffat Netflix.
Hässleholm • Publicerad 26 juli 2018 • Uppdaterad 14 december 2021

Framför mig hade jag tre timmar med bara mig själv, mitt soffhörn och ... ja, vilken tv-serie skulle jag välja? Eller skulle jag kolla en film? Kanske stå upp-komik? Kanske Chris Rocks nya?

Annons

Jag konstaterade att jag hade punktering på framdäcket. I vanliga fall har jag ingen aning om vad som är fel när bilen går sönder, men nu var det svårt att inte se att det var det luftlösa däcket som var problemet. Mitt livs första punktering. Varför skulle det ske just nu?

Annons

(Om ni lovar att inte säga något till min fru kan jag avslöja hur det egentligen gick till när däcket byttes och allt ordnade sig. Jag ringde min pappa, naturligtvis gjorde jag det. När han kom lämnade jag platsen. Och när jag var iväg dök en äkta vardagshjälte, David, upp. Hjälten David har som yrke att fixa bilar och det var ingen konst för honom att byta däcket. Så när jag kom tillbaka till min bil hade den nybytt däck och jag kunde ta sikte på soffhörnan. Jag berättade alltså inte riktigt hela sanningen för min fru. Det var inte jag som fixade alltihop helt själv. Jag fixade i själva verket ingenting. Men jag tycker ändå att jag hade rätt att känna mig orättvist påhoppad när min fru vägrade tro på att jag fixade alltihop helt själv.)

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons