Annons

Wictor stöter på sin gamla hemmaplan

Sport • Publicerad 27 juli 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Wictor Petersson stöter kula i morgon på sin gamla hemmaplan Göingevallen där klassiska Haisspelen avgörs. På bilden ses  Wictor i aktion från fjolårets Finnkamp på Stockholms Olympiastadion. Foto: TT/ARKIV
Wictor Petersson stöter kula i morgon på sin gamla hemmaplan Göingevallen där klassiska Haisspelen avgörs. På bilden ses Wictor i aktion från fjolårets Finnkamp på Stockholms Olympiastadion. Foto: TT/ARKIV

20-årige Wictor Petersson började sin friidrottskarriär i Hässleholms AIS. Han har under åren tävlat både i diskus och kula men har under senaste tiden satsat mest på den senare grenen. Där satte han i våras personligt rekord med 19,44 i samband med ett träningsläger i USA.

– Har inte nått de längderna under sommaren så här långt. Jag har haft många stötar runt 19,25 vilket är en nivå jag brukar ligga på. Något jag är nöjd med är att jag under säsongen lyckats höja min sämstanivå.

Annons

Tävlingen på Göingevallen blir en av de sista för att klara EM-gränsen 19,90.

– Det känns som att det blir i tuffaste laget. Men det hade varit kul om jag klarat av det.

Morgondagens kultävling håller hög klass då Mesud Pezer, Bosnien, som stött hela 21,40 och norrmannen Marcus Thomsen, som vann UEM i fjol och stött 19,70 i år, är anmälda.

– Det kommer bli riktigt bra motstånd. Det känns bra att få möta dem i Hässleholm, säger Petersson som inte bestämt sig för om han ska vara med på söndagens diskustävling.

Petersson är just nu inne i den viktigaste delen av säsongen. Nästa vecka blir det JSM medan stora SM avgörs efter EM.

– Jag börjar släppa lite på träningen nu för att toppa formen inför de kommande tävlingarna.

– Jag vill nå ett bra resultat på SM så att jag blir uttagen till Finnkampen som i år går i Helsingfors.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons