Sofie Junge Pedersen debuterade för Vittsjö. Foto: TOMAS GUSTAVSSON

– Bra att få möta så här bra motstånd i en träningsmatch, ansåg Vittsjös tränare Matt Ross.

– Första 30 minuterna är bra av oss liksom sista tio.

Med en vecka kvar till omstarten i Damallsvenskan mot Linköping på bortaplan kom Vittsjö till spel med nyförvärven Catherine Bott och Sofie Junge Pedersen i startuppställningen. Dock saknades Linda Sällström (förlorad till Paris) och Osinachi Ohale, som enligt vad Norra Skåne erfar, snart dyker upp i Växjö.

För Bott började det lite olyckligt när hon missade en bakåtpassning som ledde fram till 0–1 redan i den nionde minuten. Målskytt för Rosengård var Caroline Seger. Bott spelade dock upp sig och speciellt när hon fick flytta in som mittback, sedan Sandra Adolfsson fått en smäll på låret, var 23-åringen utmärkt.

Danska landslagsspelaren Sofie Junge Pedersen imponerade däremot hela matchen på sin mittfältsplats.

– En spelartyp som vi saknat och som kan hålla i bollen och är väldigt trygg i sitt spel, menade Matt Ross.

Efter Segers ledningsmål var inte heller en Vittsjökvittering långt borta. På två minuter hade Hannah Wilkinson, Clara Markstedt och Emmi Alanen alla jättechanser men missade avsluten.

Efter första halvleks ”drickapaus” bytte Ross en del spelare och Vittsjö tappade mycket av anfallsintensiteten.

– Tycker ändå att vi håller uppe spelet resten av halvleken, menade Ross tränarkompanjon Thomas Mårtensson.

– Vi skall betänka att vi möter ett lag fullt med bra spelare långt ut på bänken.

Före paus, i den 41:a minuten, hann det också bli 0–2 sedan hemmaförsvaret missat en markering efter hörna och Sanne Troelsgaard nickat in bollen vid främre stolpen.

I andra halvlek var det gästerna som dominerade kraftigt och först på slutet lyckades Vittsjö hitta tillbaka till inledningsspelet.

På slutet fanns också flera reduceringschanser men närmare än en nick i ribban av Hannah Wilkinson kom man aldrig. Vittsjötränarna provade en hel del forwardsuppställningar i den här matchen men det stod klart att en spelare som Linda Sällström saknades mycket.

Har ni något mer på forwardssidan på gång?

– Det får styrelsen uttala sig om, sa Matt Ross.