Annons

Oliver Celec får chans till tryout av Tyringe

Sport • Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Oliver Celec är högerforward med Härryda utanför Göteborg som moderklubb. Efter juniorspel i Borås och Malmö Redhawks lämnade Celec för spel i USA 2015. Först i Odessa Jackalopes och sedan i Des Moines Buccaneers i juniorligan USHL.

– Med bara fem matcher kvar i ligan 2016 åkte jag på en ful tackling i ryggen och slog sönder min axel, berättar Oliver Celec som dock stannade kvar i USA och satsade vidare på nästkommande säsong.

Annons

– Hann knappt börja den nya säsongen innan axeln åkte ur led igen och enligt läkaren var det bara operation som gällde för att axeln skulle bli bra.

Vilket gjorde att säsongen 2016/17 blev totalförstörd och Celec helt satsade på rehabilitering.

Förra säsongen, och efter axeloperation, inledde han i Kungsbackalaget Hanhals men redan efter sex matcher där gick hockeyresan vidare till Grästorp.

– Tyckte att omställningen från de mindre rinkarna i USA till svensk hocky igen var ganska jobbig, berättar Oliver Celec som via kontakter med Tyringe nu erbjudits ett månadslångt kontrakt med division ett-klubben.

– Känns positivt att försöka ta en plats i Tyringe.

Hur karaktäriserar du dig själv som spelare?

– Skridskostark och jobbar hårt och sedan har jag ett bra skott som jag vill utnyttja, berättar Celec som har augusti månad ut på sig att övertyga Tyringeledningen om att han är en spelare som klubben vill satsa på.

– Jag åker ner till Tyringe på tisdagen och sedan går vi ju på is i nästa vecka.

Tyringes sportchef Filip Steensbjerre menar att Celec är en klart intressant spelare för klubben.

– Med sin skridskostyrka kan den här spelaren vara en kille som passar bra in i våra roller i laget, anser Filip Steensbjerre.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons