Annons

Knäckte inte förra insamlingen

Hästveda I helgen arrangerades Lursjödagen för femte året. Arrangören Martin Persson hade hoppats toppa förra årets insamling på 22 000 kronor, men desvärre nådde det inte ända fram.
Hässleholm • Publicerad 13 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Den återkommande beachvolleyturneringen lockade totalt 14 volleylag bestående av en blandning av proffs och nybörjare. Segrare ur turneringen stod laget Volleyboll is love.

Med fokus på att locka fler barnfamiljer till Lursjödagen hade Martin Persson även fixat en 32 meter lång uppblåsbar hinderbana samt ponnyridning.

Annons

– Det kom inte så många barn, på grund av regnet, säger Martin Persson.

Det var beachvolleyturneringen som främst lockade besökare, tror han.

Som tidigare år ska intänkterna från Lursjödagen gå till HIH, Hemlösa i Hässleholm.

Målet var att få in en större summa än förra året, som var på 22 000 kronor. Slutsumman hamnade däremot på 15 000 kronor.

– Det var nog regnet som gjorde det. Vädret spelar stor roll, säger Martin Persson om varför det inte blev mer pengar insamlade.

Främst genom lotteriförsäljningen fick arrangemanget in pengar. Även under volleybollturneringen kunde besökare önska låtar som spelades upp för några kronor. Martin Persson hoppas på bättre drag till nästa år.

– Nästa år hoppas jag det kommer fler besökare och fler volleylag. Då kommer jag också dela in lagen i olika grupper, säger han.

Martin Persson lyckades under dagen även köra en stakmaskin i 10 timmar och 18 minuter.

– Så jag är helt slut i armarna idag, skrattar han.

I år fanns det inte pengar till att arrangera spelningar med artister, men det kanske återinförs till nästa år igen, för att låta kvällen fortsätta även efter volleybollturneringen.

Bella Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons