Annons

Ilska över att rösta i Farstorp

HÄSTVEDA Varför envisas kommunen med att skicka halva Hästveda till Farstorp för att rösta?
Hässleholm • Publicerad 24 augusti 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Varför envisas kommunen med att skicka halva Hästveda till Farstorp för att rösta?

Det undrar en Hästvedabo irriterat och ifrågasätter varför han ska behöva köra bil i en mil istället för att gå två kilometer till närmsta vallokal.

Annons

Nu svarar valnämndens ordförande Christer Caesar att alternativet hade varit att låta alla Farstorpsbor åka till Hästveda – vilket skulle innebära att fler behövde transportera sig.

Orsaken är att lagen ändrats och ett valdistrikt nu måste innehålla mellan 1 000 och 2 000 väljare. Dessutom har valnämnden sagt att det ska innehålla ett hanterligt antal, och att det ligger runt 1 200.

– Vi måste då dela Hästveda så att ena halvan bildar valdistrikt med Farstorp. Tyvärr kan vi inte annat än följa lagstiftningen, skriver Christer Caesar, som dock tipsar om möjligheten att förtidsrösta på ortens servicekontor.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons