Annons

Ordfest i Hörby kan bli tradition

Hörby För första gången arrangeras Ordfest på Metropol i Hörby, ett författarsamtal i Victoria Benedictssons spår. Den 8 september är det dags för Lina Wolff, Åsa Foster och Lena Andersson att inta scenen på evenemanget som man hoppas kommer att bli en tradition.
Hörby • Publicerad 4 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Åsa Fosters senaste bok är novellsamlingen Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden som kom ut 2015. Foto: Caroline Andersson
Åsa Fosters senaste bok är novellsamlingen Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden som kom ut 2015. Foto: Caroline Andersson

Victoria Benedictsson, som gick under pseudonymer Ernst Ahlgren, föddes i Domme i Fru Alstads Socken och flyttade senare till Hörby. Det var också där hon påbörjade sin litterära bana.

Annons

De tre författarna som kommer till Metropols scen för att prata om sitt författarskap är Lena Andersson, Lina Wolff och Åsa Foster.

Samtalen kommer att ske tillsammans med Skånska Dagbladets kulturchef Gunilla Wedding som agerar moderator. Biljetter till evenemanget finns att köpa på Hörby bibliotek men man kan också ringa dem för att reservera en biljett som man sedan hämtar ut i dörren.

Annons

Novellisten Åsa Foster debuterade med novellsamlingen Man måste inte alltid tala om det (2014) och har sedan dess gett ut Förresten gör folk så märkliga saker nuförtiden (2015). Sedan 2004 är hon bosatt i Hörby.

Under samtalet kommer hon bland annat att prata om noveller.

Kommer de någonsin som en roman?

Annons

Var kommer intresset att skriva ifrån?

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons