Annons

Kommunen fick dementera att skolan var stängd efter S-utskick

ÖSTRA GÖINGE Östra Göinge kommun fick på torsdagskvällen gå ut och klargöra att skolor och förskolor inte var stängda på fredagen. Detta på grund av lappar som skickats ut av Socialdemokraterna som en del av deras valkampanj.
Östra Göinge • Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

”Viktig information! Det har kommit till vår kännedom att det i veckan skickats ut information till medborgare om att skolor och förskolor ska ha stängt i morgon, fredag. Detta stämmer inte och skolor och förskolor håller öppet som vanligt.” Så skrev Östra Göinge kommun på sin Facebooksida på torsdagskvällen.

Kommunen skrev vidare att ”Utskicket har visat sig vara en del av Socialdemokraternas valkampanj. För mer information hänvisar vi till partiet.”

Annons

Anders Bengtsson (S), oppositionsråd, berättar att det handlar om lappar som skickats ut till barnfamiljer och är tänkta som reklam de fem extra lediga dagar Socialdemokraterna vill införa för föräldrar.

På en sidan lappen står det att skolan är stängd på fredag och tanken är enligt Bengtsson att illustrera hur studiedagar eller andra lediga skoldagar kan ställa till det för barnfamiljer och att föräldrarna då ska kunna använda någon av dessa fem extra ”föräldradagar” som S utlovar i sin valkampanj.

Han medger dock att det är klumpigt formulerat, men ställer sig frågande till att det ska ha lurat vissa föräldrar att på allvar tro att skolan var stängd under fredagen.

– På andra sidan lappen står det tydligt att den är utskickad från Socialdemokraterna. Och det står inte vilken skola det skulle röra sig om. Hade jag fått en sådan lapp hade jag tittat efter och vänt på lappen, säger han.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons