Annons

Ingen SM-start för Kalle Green

Sport • Publicerad 10 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Johan ”Kalle” Green, Hässleholms MK. Foto: Johannes Höghäll Johnsson
Johan ”Kalle” Green, Hässleholms MK. Foto: Johannes Höghäll Johnsson

East Sweden Rally vanns av Martin Berglund, SMK Gävle, i en Skoda. Tvåa var Mattias Adielsson, Göteborgs MF, även han i en Skoda medan Johan Holmberg, Gotlands MF, i en Ford kom trea. Martin Berglund blev sammanlagd segrare, Johan Holmberg blev tvåa och Mattias Adielsson trea.

Kalle Green har kört i den trimmade tvåhjulsklassen i år. Men HLMK-föraren har inte haft ett vidare år med sin Toyota. Tanken var att han skulle slåss om en tredjeplats men han hamnade till slut på en total tolfte plats. Vann klassen gjorde Patrik Flodin i en BMW.

Annons

– Vi fick problem med motorn i samband med Snapphanerallyt. Men vi är på gång att få ihop det, berättar Kalle Green.

– Jag tänker vara med i lördagens mästarmöte i Älmhult men då lånar jag Johannes Haraldssons bil.

Kalle hoppas dock att det ska bli några tävlingar med den ordinarie bilen.

– Vi har jämfört med Haraldssons bil vilket visade att vi hade 42 hästkrafter mindre när vi bromsade i kurvorna. Jag hoppas få ihop det så fort som möjligt. Målet är att vi ska komma till start till den första SM-deltävlingen 2019 i Bergslagen.

I den otrimmade klassen kom Vinslövs Hampus Nilsson, Kristianstads MK, sjua i sin Honda Civic. Det blev till slut totalt en niondeplats för Nilsson.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons