Sensationell poäng för Vittsjö

Sport Sofie Junge Pedersen räddade en viktig pinne på Ullevi – satte 2–2 på stopptid.
Sport • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Vilt Vittsjöfrirande efter Sofie Junge Pedersens mål i 95:e minuten på Ullevi mot serieledande Kopparbergs/Göteborg. Målet betydde 2-2 och en mirakulös poäng till bottenkrigande Vittsjö. Foto: TT

Vittsjö, utan avstängda tränarduon Matt Ross/Thomas Mårtensson, fick en olycklig start i den svåra bortamatchen. Redan i den tredje minuten slet sig Rebecka Blomqvist loss från markeringen och nickade in Filippa Curmarks inlägg och gav Göteborg ledningen med 1–0.

Hemmalagets överläge förstärktes i 17:e minuten. Återigen på ett inlägg men den här gången var det Elin Rubensson som mötte bollen vid bakre stolpen och satte 2–0.

Beata Kollmats var ytterst nära ett 3–0-mål men avslutade hårfint över i en halvlek där hemmalaget hade total dominans.

– Första halvlek är ganska rörig och vi tar en del felbeslut. De spelar väldigt brett, slickar linjerna och drar ut vårt lag vilket leder till att vi får löpa mycket. Ändå tycker jag inte att de skapar våldsamt mycket, säger Uffe Jacobsson.

Halvtidsordern var därför att ligga mer kompakt i sidled. I andra halvlek hittade Vittsjö betydligt mer rätt – både defensivt och offensivt.

– Vi tar över i andra halvlek och har hyfsat tryck på dem, säger Jacobsson.

0–2 mot tabellettan får ändå anses vara en tungsprungen uppförsbacke. Och Shannon Lynn inledde andra den andra halvleken med att göra en svettig räddning på Olivia Schoughs avslut.

Men i 59:e minuten fick Vittsjö en fribiljett tillbaka in i matchen när hemmaspelaren Filippa Curmark istället för att rensa bort bollen fick felträff och styrde in reduceringen på Michelle de Jonghs hörna. Lika överraskande som otagbart för förra Vittsjömålvakten Loes Geurts.

Minuterna tickade på i regnet och Vittsjö såg ut att gå tomhänt från Ullevi. Då slog Sofie Junge Pedersen till! I 94:e minuten skickade CJ Bott upp bollen mot straffområdet. Där vann Hannah Wilkinson luftduellen och nickade ner till en sopren Junge Pedersen – danskan gjorde inget misstag utan slog in 2–2 förbi en utrusande Loes Geurts.

– Vi skapade mer i andra men samtidigt ska vi vara väldigt glada och nöjda att vi får en poäng med oss. Det hade varit maxflyt om vi hade vunnit och vi ska inte gapa över för mycket, säger Uffe Jacobsson som coachade Vittsjö tillsammans med Mulle Karlsson.

Och efter den här coachpoängen tar du och Mulle över?

– Haha, vi sitter här och förhandlar om en fortsättning. Nej, inte riktigt...