Annons

Förbundet: Ett minimalt problem

Sport • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Att Wittsjö GK skulle nå final i Matchligan samtidigt som Oskar Larsson gjorde detsamma i Rookietouren skulle inte kunna ske. Det skulle åtminstone vara otroligt osannolikt.

– Det har aldrig hänt tidigare. Det kan hända för en, kanske två personer, men då får dessa välja vilken tävling de ska spela. Det är ett minimalt problem, konstaterar Balcke.

Annons

Att separera tävlingarna, som Wittsjö önskat, kommer inte att göras. Varken i år eller något annat år.

– Det handlar om bokning av banorna och tillsättning av funktionärer. Vi vill samla så många som möjligt på samma plats, säger Balcke.

Under finalhelgen 13-14 oktober kommer förutom Matchligans- och Rookietourens finaler på söndagen, också finaler spelas i ”Slaget om Skåne” som är en tävling för de äldre juniorerna, och +18-touren som är för ännu äldre spelare. Dessa båda spelas såväl lördag som söndag.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons