Annons

Döms för knytnävsslag i ansiktet

Osby • Publicerad 24 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

En man i 40-årsåldern hemmahörande i Osby kommun döms av Hässleholms tingsrätt till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Dessutom döms han att betala 12 000 kronor i skadestånd till den målsägande kvinnan.

Annons

Mannen och kvinnan ska tidigare ha levt i en relation, men separerat. I februari ifjol ska mannen enligt domen ha befunnits sig hemma hos kvinnan. När han skulle gå därifrån ska han ha slagit till kvinnan med en knuten näve och träffat henne i ansiktet så att smärta uppstod. Mannen menar dock att något slag aldrig ska ha utdelats.

Några månader senare ska han återigen ha befunnit sig i kvinnans bostad och då vägrat lämna den. Istället ska han ha bett henne att koka kaffe åt honom. I det fallet hävdar mannen att han inte hört att kvinnan bad honom att lämna bostaden.

I domen har tingsrätten i första hand åberopat att kvinnan gjort ett trovärdigt intryck. Till misshandeln finns även ett fotografi på skadorna samt andra vittnesuppgifter från händelsen.

Vad gäller påföljd konstaterar rätten att misshandeln motsvarar ett fängelsestraff på en månad. Men eftersom mannen tidigare inte är dömd för brott väljer de istället att döma honom till villkorlig dom samt samhällstjänst.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons