Spanska giganterna förlorade i La Liga

Både Real Madrid och Barcelona förlorade överraskande sina lördagsmatcher i La Liga-fotbollen.
De spanska storklubbarna åkte på en varsin 0–1-förlust, hemma mot Cadiz respektive borta mot Getafe.
Publicerad 17 oktober 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Cadiz kunde jubla efter sin 1–0-seger borta mot Real Madrid.
Cadiz kunde jubla efter sin 1–0-seger borta mot Real Madrid.Foto: Bernat Armangue

La Liga-nykomlingen Cadiz fortsätter att överraska i den spanska fotbollsligan.

Det lilla laget från hamnstaden i Andalusien chockade det regerande mästarlaget Real Madrid borta på Alfredo Di Stéfano-stadion (reservarena för Santiago Bernabeu) genom att vinna med 1–0 och gå upp i delad serieledning med huvudstadslaget. Efter sex omgångar har nykomlingarna nu tagit tio poäng.

Real Madrid, som inte förlorat på 20 raka hemmamatcher (Real Betis 0–2 i maj 2019) var ordentligt pressat av gästerna i inledningen och matchens enda mål inprickat av Hondurasanfallaren Anthony Lozano redan efter 16 minuter.

Real hade några lägen men gästernas skalp var inte alls orättvis. Därmed inkasserar stjärnlaget säsongens första förlust.

Ett hemmalag med egentligen fullt lag tvingades dessutom se lagkaptenen Sergio Ramos utgå skadad i halvtid inför veckans Champions League-match mot Sjachtar Donetsk.

Barcelona förlorade med 0–1 borta mot Getafe sedan Mata gjort matchens enda mål på straff i den 56:e minuten. Nederlaget var Barças första sedan nederländaren Ronald Koeman tog över som tränare, med svenske Henrik Larsson som assisterande tränare.