Annons

Succé även för Farstorps damer

Detta historiska år för Farstorps GoIF har blivit ännu bättre. Även klubbens damlag lyckades gå upp efter en sammanlagd kvalvinst med 8–1 över Svenstorp.
FOTBOLL • Publicerad 19 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Stämningen i Farstorp var på topp inför seriestarten, och nu har de gått hela vägen till division tre tack vare ett lyckosamt kval.
Stämningen i Farstorp var på topp inför seriestarten, och nu har de gått hela vägen till division tre tack vare ett lyckosamt kval.Foto: Robert Rolf

– Det var som att spela en träningsmatch, vi var lugna, sansade och presterade taktiskt som ett lag, säger Farstorps tränare Kent Mjärdestam.

Efter 2–1-segern hemma mot Svenstorp var det dukat för dramatik i returen borta. Men så blev det inte. Nellie Forsells två mål i första halvlek dödade matchen där och då.

Annons

– Det kändes nästan som att vi hade förspillt chansen hemma men efter första halvlek ger de upp och det blir överraskande lätt, tyvärr. De har ett skott på mål, säger Mjärdestam.

Marcela Nilsson, Louise Ljunggren, Moa Nilsson och Fia-Lena Andersson gjorde de fyra målen i andra halvlek och matchen slutade 0–6.

– Jag tänker på Bertil Johnsson (den mångårige ordföranden som gick bort i april) som har gjort så mycket för att det här skall gå, det är tråkigt att han inte fick se detta, säger Kent Mjärdestam som blir kvar vid rodret ett år till.

Kent Mjärdestam fortsätter som tränare för Farstorpsdamerna även i division tre.
Kent Mjärdestam fortsätter som tränare för Farstorpsdamerna även i division tre.Foto: Robert Rolf
Johannes Höghäll JohnssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons