Annons

Tre knattar snattade snask

Tre pojkar i 15-årsåldern greps när de försökte lämna butiken med godsaker.
HÄSSLEHOLM • Publicerad 2 december 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Citygross i Hässleholm.
Citygross i Hässleholm.

Under lunchtid på tisdagen larmades polisen till Citygross, för att ta hand om tre ynglingar som stoppats av personalen. De tre pojkarna, två som fyllt 15 och en som ännu inte var straffmyndig, hade köpt läsk och frallor med självscanningen, men sedan tagit med sig en hel del annat ut genom kassorna.

En av de tre hade tuggummi, tictac-pastiller och julmust till ett värde av knappt 100 kronor. En annan hade en obetald påse Ahlgrens bilar för 13.50, och den tredje, som var under 15, hade lagt beslag på en förpackning Ferrero Rocher-chokladkulor för knappt 50 kronor.

För dessa brott har var och en ådragit sig en anmälan om ringa stöld. Dessutom finns ett bedrägeri anmält vid samma tillfälle, men det råder oklarheter kring vem det ska falla på. I den påse som enligt självscanningsetiketten innehöll frallor fanns det nämligen istället kaffebröd till en kostnad av drygt 40 kronor mer än vad man betalat för.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons