Annons

Tung seger för Örebro: "Vi kan gå långt"

Örebro vann toppmötet med Rögle efter 5-2 i Behrn arena – och tog en ny blytung trepoängare i jakten på att behålla topp sex-platsen.
Men målskytten Robin Kovacs drömmer om SM-guld.
– Det gäller att hitta den här känslan dag efter dag och inte bli för kaxiga. Då tror jag att vi kan gå långt, säger forwarden till TT.
Publicerad 25 februari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Örebros Robin Kovacs. Arkivbild.
Örebros Robin Kovacs. Arkivbild.Foto: Pär Bäckström/TT

Örebro besegrade Djurgården i tisdags – och två dygn senare ordnade alltså Närkegänget en ny trepoängare mot serieledaren Rögle som föll för andra matchen i följd.

Men skåningarna började klart bäst. Redan efter tre minuter dunkade forwarden Daniel Zaar in första målet i krysset. Och Zaar trivs onekligen mot Örebro – hittills har det blivit nio poäng i form av tre mål och sex assist på fyra matcher mot närkingarna denna säsong. Men hemmalaget kvitterade ganska omgående då Robin Kovacs snodde åt sig pucken och tryckte in den bakom målvakten Christoffer Rifalk i powerplay.

Annons

– Jag fick den i mitten, försökte bara chippa över deras backs klubba och sen försökte jag bara få upp den mot mål. Skönt att det gick, säger Kovacs.

Två mål av Abols

Och när bara några sekunder återstod av första perioden krutade hemmalagets Rasmus Rissanen in 2–1 från backposition.

Örebro kom sedan ut starkt i den andra perioden och lettländaren Rodrigo Abols visade vägen.

Efter tre minuter ökade frie Abols på ledningen till 3–1 och sex minuter senare styrde han också in 4–1 efter att backen Kristian Näkyvä krutat iväg pucken från blå. Örebrocentern som tillhör Florida Panthers gjorde därmed sitt 16:e mål för säsongen och leder nu den interna skytteligan.

I slutet av mittenperioden reducerade sedan Simon Ryfors påpassligt i spel fem mot tre.

Men i mitten av den tredje perioden satte Ludvig Rensfeldt punkt när han direktsköt och satte 5–2 mot sin gamla klubb.

Tror på final

Örebro är alltjämt kvar på femte plats och Robin Kovacs tror absolut att laget fixar en topp sex-plats som ger en direktbiljett till kvartsfinal.

– Det tvivlar jag inte på. Vi har ett bra lag och jag tror att vi kan gå långt. Spelar vi som vi gjorde i dag så tror jag absolut att vi kan gå jättelångt. Men det gäller att hitta den här känslan inför varje match inte minst i ett slutspel.

TT: och vad är jättelångt?

– Nej, men jag tror absolut till en semifinal. Sen kan allt hända och spelar vi som vi gjorde i dag så tror jag att vi kan gå till final. Det tvivlar jag inte alls på.

Annons

– Det gäller att hitta den här känslan dag efter dag och inte bli för kaxiga. Då tror jag att vi kan gå långt och min känsla är att vi kan slåss om det.

TT: Guldet?

– Absolut.

Tobias Wolf/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons