Annons

Sensationell vändning av Vinslöv

Sport Första halvlek var dominerad av Kalmar som låg tätt inpå hemmaspelarna.
Sport • Publicerad 18 januari 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

Första halvlek var dominerad av Kalmar som låg tätt inpå hemmaspelarna. Vinslöv var alltför rädda för att ta avslut och osäkerheten ledde till enkla misstag. Innan halvtidssignalen ljöd hade gästerna ökat på sin ledning till 14-7 och det var inga glada miner på hemmabänken. När lagen sedan sprang tillbaka ut på planen från omklädningsrummen såg Kalmar avslappnat ut och Vinslöv en aning nedstämda. Men skenet bedrog och det som länge såg så mörkt ut ljusnade för varje minut som gick. – Vi sa till tjejerna i paus att dom skulle glömma första halvlek och plocka in ett mål i taget, berättar Bengt-Arne Persson efter matchen. Vinslöv fick även försvarsdirektiv i pausen av ledarstaben i Vinslöv. Det var också allt detta som stämde för ett Vinslöv som tränat mycket fys och även brottningsträning under uppehållet. Man började sakta men säkert plocka in mål för mål. Hysterin på Kalmars bänk började ta form medans spelare, ledare och publik var taggade till tusen efter att Vinslöv började få ordning på spelet. Särskilt försvaret var en fröjd att skåda med bra samspel och tuffa kamper. – Försvarsspelet och Malin Fredriksson var jättebra och i anfallsspelet var kanterna bra, säger Bempa. Det stora målgapet från första halvlek hade nu minskat till 18-18 när fem minuter återstod av matchen. Gästerna skyndade med sin time-out men det hjälpte inte. Vinslöv stod till slut som klara och rättmätiga segrare av matchen. Det var Vinslövs andra vinst för säsongen och för första gången har man nu lämnat jumboplatsen. Efter matchen var det darriga händer både i publiken och hos ledare medans det var tårfyllda glädjescener från tjejerna på plan. Publiken som stod för ett fantastiskt stöd för både spelare och ledare åkte hem med glada miner på läpparna. Bempa darrade fortfarande femton minuter efter slutsignalen och konstaterade den underbara känslan av segern. Han ger plus till försvaret, kantspelet, mittnian Elena Persson och Marlene Runemyr på linjen. – Men alla ska lyftas fram i laget både på planen och bänken under hela matchen, berömmer Bempa.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons