Annons

Skogsdag med precision

Markaryd Det var Vittsjö JUF-avdelning, tillsammans med Kristianstad och Blekinges JUF distrikt, samt Skogshästar Skåne som arrangerade det hela.
Publicerad 29 mars 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Den vackra ardennern Rubin kördes av Anneli Blomberg från Perstorp. FOTO: SÖREN JOHANSSON
Den vackra ardennern Rubin kördes av Anneli Blomberg från Perstorp. FOTO: SÖREN JOHANSSON

Det var Vittsjö JUF-avdelning, tillsammans med Kristianstad och Blekinges JUF distrikt, samt Skogshästar Skåne som arrangerade det hela. Fyra olika ekipage var med i tävlingen. De tävlande var Poul Bjerre från Nävlinge med sin ardennerhäst Tussi. Från Vittaryd kom Mikael Fredriksson som körde sin ardennerhäst Yster. Annelie Blomberg från Perstorp körde sin fyraårige ardennerhäst Rubin, och Sigvard Gustavsson från Vittsjö tävlade med sin nordsvenska hingst Torp-Sund. Fem olika stationer skulle de tävlande passera och det är en tuff tävling med många moment som skall genomföras. Både publik och domare följde tävlingen noggrant, även i de delar den gick genom ganska svår terräng.

Vann tävlingen gjorde Sigvard Gustavsson från Vittsjö med TorpSund. Han får med förra årets vinst åka till NM och SM i brukskörning, en tävling som avgörs på Bollerups lantbruksinstitut 18-19 juli. Årets seger ger honom samma plats nästa år. Tvåa kom Anneli Blomberg med Rubin.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons