Annons

Stulna motiv i konstutställning

Hässleholm Då var det nämligen dags för vernissage på Västerskolan i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 17 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
deltog i Västerskolans måleriprojekt "Finns det något att stjäla?!" som visades upp under en vernissage. Foto: HELENE NORDGREN
deltog i Västerskolans måleriprojekt "Finns det något att stjäla?!" som visades upp under en vernissage. Foto: HELENE NORDGREN

Då var det nämligen dags för vernissage på Västerskolan i Hässleholm. Alla elever i årskurs nio har sedan november deltagit i måleriprojektet "Finns det något att stjäla?!". Projektets uppgift gick ut på att varje elev skulle välja ett tema och därefter leta efter material i tidningar som de sedan skulle måla av. De färdiga målningarna i akryl visades upp i en konstutställning för de andra eleverna på skolan under fredagen.

– Vi skulle lära oss att behärska målning, säger eleven Adela Ntumba vars verk hängde på utställningen. Hon var en av flera som valt att gestalta smink. –Man skulle välja något som man är intresserad av och jag tycker att smink är kul, säger hon. Mycket av materialet till sin målning har hon hittat i olika tjejtidningar som till exempel Frida och Amelia. I samband med projektet har eleverna också fått lära sig om upphovsrättslagen. –Självklart är det viktigt att man nämner det, säger bildläraren Erika Grönqvist som hållit i projektet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons