Annons

”Jag har ingen motivation”

Skåne/Kristianstad Hon var ett av Kristianstads DFF:s största framtidsnamn och har även testats i U23-landslaget.
Publicerad 28 april 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Ulrika Ottvall
Foto: Ulrika Ottvall

Hon var ett av Kristianstads DFF:s största framtidsnamn och har även testats i U23-landslaget. Men det räcker inte för Johanna Jönsson. Tvivlen fanns redan i höstas. Men Johanna tog ändå beslutet att fortsätta spela. Satsningen med Elisabet Gunnarsdottir som ny tränare kändes lockande. Men försäsongen blev mardrömslik. Johanna golvades av en mystisk åkomma och missade två månaders träning. – Jag blev jättetrött i benen. De domnade liksom bort, beskriver Jo-hanna. I mars var hon tillbaka i träning men tvingades vila ytterligare en veva på grund av sjukdom. – Sen spelade jag mot Bröndby men kände mig grymt otränad och sjukt tung i kroppen. Jag kände nästan panik inför seriestarten.

I samförstånd med Elisabet Gunnarsdottir bestämdes att Johanna skulle ta ett uppehåll på två veckor. – Då tog jag och funderade. Det här är ju inte ett beslut som växt fram över en vecka men jag har inte fått tillbaka den glädje som jag trodde jag skulle få. Fast det var inget lätt beslut, det var många tårar, säger Johanna. Hon vet inte när hon kommer att fatta det definitiva beslutet. – Det känns i alla fall som att det kommer att ta hela den här säsongen. Med tanke på hur hon resonerar är det svårt att se Johanna Jönsson tillbaka på Vilans IP. – Fotbollen har alltid varit ett fritidsintresse för mig. Det kändes som om den fick för stor plats ifjol. Och nu har vi tränat tio pass i veckan, det är svårt att kombinera med pendlingen till Lund. – Jag ska fortsätta plugga till hösten och jag är ju sån att jag vill göra allt till hundra procent. Det känns som att det inte går att få ihop studierna med fotbollen utan att det blir halvdant med båda. Och då blir man bara frustrerad. Johanna kan tänka sig att ställa upp om KDFF skulle få problem. –Skulle det krisa så är det klart jag ställer upp. Jag har haft dåligt samvete för jag vill egentligen inte lämna så nära inpå serien. Men jag kom till en punkt när jag var tvungen att välja –och mitt beslut känns mest bra än så länge. Hon stänger inte dörren för gott. –Om jag får suget tillbaka så kanske jag tänker om, men som det känns nu blir det inte så.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons