Annons

Folkhälsopengar till Skånekommuner

Hässleholm Pengarna satsas bland annat på ett projekt för minskad fetma och övervikt bland unga i Malmö, ett liknande gemensamt projekt i fyra andra Skånekommuner och projekt kring hälsosamt åldrande i nordvästra Skåne.
Hässleholm • Publicerad 8 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Pengarna satsas bland annat på ett projekt för minskad fetma och övervikt bland unga i Malmö, ett liknande gemensamt projekt i fyra andra Skånekommuner och projekt kring hälsosamt åldrande i nordvästra Skåne. Här följer de största bidragen: Minska övervikt och fetma bland barn och ungdomar i Malmö (300 000 kronor), minska övervikt bland barn och ungdomar i kommunerna Östra Göinge, Bromölla, Hässleholm och Höör (160 000), trygga och goda uppväxtvillkor i Hörby (125 000), stimulera det strukturella folkhälsoarbetet i Kristianstad (80 000), förebyggande insatser mot alkohol och droger bland ungdomar i Höör (60 000), stimulera hälsosamt åldrande i Landskrona (50 000), hälsosamt åldrande i Helsingborg (50 000) samt hälsosamt åldrande i Bromölla (50 000). Ytterligare sju lokala skånska folkhälsoprojekt får bidrag med vardera mellan 5 000 och 30 000 kronor.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons