Folkhälsopengar till Skånekommuner

Hässleholm Pengarna satsas bland annat på ett projekt för minskad fetma och övervikt bland unga i Malmö, ett liknande gemensamt projekt i fyra andra Skånekommuner och projekt kring hälsosamt åldrande i nordvästra Skåne.
Hässleholm • Publicerad 8 maj 2009 • Uppdaterad 24 november 2021

Pengarna satsas bland annat på ett projekt för minskad fetma och övervikt bland unga i Malmö, ett liknande gemensamt projekt i fyra andra Skånekommuner och projekt kring hälsosamt åldrande i nordvästra Skåne. Här följer de största bidragen: Minska övervikt och fetma bland barn och ungdomar i Malmö (300 000 kronor), minska övervikt bland barn och ungdomar i kommunerna Östra Göinge, Bromölla, Hässleholm och Höör (160 000), trygga och goda uppväxtvillkor i Hörby (125 000), stimulera det strukturella folkhälsoarbetet i Kristianstad (80 000), förebyggande insatser mot alkohol och droger bland ungdomar i Höör (60 000), stimulera hälsosamt åldrande i Landskrona (50 000), hälsosamt åldrande i Helsingborg (50 000) samt hälsosamt åldrande i Bromölla (50 000). Ytterligare sju lokala skånska folkhälsoprojekt får bidrag med vardera mellan 5 000 och 30 000 kronor.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.