Annons

Tårtkalas på torget

Nyheter Kommunens initiativ uppskattades.
Publicerad 10 juni 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
På tisdagen bjöd Perstorps kommun på tårta för att fira att man för första gången sedan 1997 passerat 7000 invånare. Första biten skar kommunchef Mats Rydby upp till 93-årige Bror-Gunnar Nilsson. Foto: STEFAN FRANZÉN
På tisdagen bjöd Perstorps kommun på tårta för att fira att man för första gången sedan 1997 passerat 7000 invånare. Första biten skar kommunchef Mats Rydby upp till 93-årige Bror-Gunnar Nilsson. Foto: STEFAN FRANZÉN

Kommunens initiativ uppskattades. - Mycket positivt. Perstorp är en bra kommun, tyckte Abdul Saki som bott i Perstorp i 25 år. För första gången på tolv år har Perstorp passerat 7 000 invånare. 7 006 är den senaste siffran och detta firades med tårta på torget. Och nu siktar kommunen på nya mål. - Ja, nu har vi nått 7 000. Nästa steg är att bli 7 500 och därefter 8 000. I början på 1970-talet var Perstorp nästa 8 000 och det vore roligt att nå dit igen. Förhoppningsvis kan vårt arbete med boende och kommunikationer göra att folk vill flytta till oss, sa kommunstyrelsens ordförande Ulrika Thulin (S). Kommunchef Mats Ryd-by, kommunstyrelsens vice ordförande Sven-Erik Sjöstrand (V), assistent Cecilia Håkansson och Ulrika Thulin serverade tårtbitar på löpande band under den inledande halvtimmen. Totalt var tårtor motsvarande 500 bitar beställda. 400 fanns till förfogande på torget, resterande 100 hade sparats åt de boende på Ybbåsen och Österbo. - Det här är fantastiskt roligt. Under mitt första halvår i Perstorp har jag märkt att kommunen har trevliga och hjälpsamma invånare och att det finns mycket vacker natur. Jag hoppas det här initiativet uppskattas, sa Mats Rydby. Det gjorde det. Norra Skåne pratade med Ulla-Britt Nilsson, boendes i Perstorp sedan 1966, Mari Löf, Perstorpsbo sedan två år och Abdul Saki som flyttade till Perstorp från Pakistan för 25 år sedan. Alla tre oberoende av varandra tyckte om kommunens initiativ. Och man var stolt över Perstorp. - Ugglebadet är fint, tyckte Ulla-Britt. - Här får man lugn och ro, något som inte finns i större städer, menade Mari. Och Abdul hade bara lovord till övers. - Jag är mycket nöjd. Kommunen är hjälpsam och det bor bra folk här. Vi trivs otroligt bra.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons