Tonåring anlade brand i hyreshus

Hässleholm Vid branden fick en man föras till sjukhus med rökskador sedan han upptäckt den rökfyllda trappan och lyckats dra ut vagnen ur trapphuset.
Hässleholm • Publicerad 23 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
konstaterades att bränderna i hyreshuset på Finjagatan var anlagda. Nu har en 16-åring åtalats för att ha tänt på. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
konstaterades att bränderna i hyreshuset på Finjagatan var anlagda. Nu har en 16-åring åtalats för att ha tänt på. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vid branden fick en man föras till sjukhus med rökskador sedan han upptäckt den rökfyllda trappan och lyckats dra ut vagnen ur trapphuset. 16-åringen har även erkänt att han anlagt en brand i källaren till samma flerfamiljshus tio dagar senare, den 25 mars. Den senare branden, som startade i en förrådsbyggnad, var av betydligt mer allvarligt slag och orsakade skador för minst en halv miljon kronor. Enligt räddningstjänsten var rökutvecklingen mycket kraftig och flera hyresgäster evakuerades. – Det fanns stor risk att branden skulle sprida sig, skriver insatsledare Dennis Reimer i en rapport till polisen. I förhören säger 16-åringen att han mått mycket dåligt en tid. Han kan dock inte förklara varför han anlagt bränderna. – Jag fick bara en tanke att jag skulle tända på. Det var inget som var planerat, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.