Annons

Tonåring anlade brand i hyreshus

Hässleholm Vid branden fick en man föras till sjukhus med rökskador sedan han upptäckt den rökfyllda trappan och lyckats dra ut vagnen ur trapphuset.
Hässleholm • Publicerad 23 juni 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
konstaterades att bränderna i hyreshuset på Finjagatan var anlagda. Nu har en 16-åring åtalats för att ha tänt på. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
konstaterades att bränderna i hyreshuset på Finjagatan var anlagda. Nu har en 16-åring åtalats för att ha tänt på. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vid branden fick en man föras till sjukhus med rökskador sedan han upptäckt den rökfyllda trappan och lyckats dra ut vagnen ur trapphuset. 16-åringen har även erkänt att han anlagt en brand i källaren till samma flerfamiljshus tio dagar senare, den 25 mars. Den senare branden, som startade i en förrådsbyggnad, var av betydligt mer allvarligt slag och orsakade skador för minst en halv miljon kronor. Enligt räddningstjänsten var rökutvecklingen mycket kraftig och flera hyresgäster evakuerades. – Det fanns stor risk att branden skulle sprida sig, skriver insatsledare Dennis Reimer i en rapport till polisen. I förhören säger 16-åringen att han mått mycket dåligt en tid. Han kan dock inte förklara varför han anlagt bränderna. – Jag fick bara en tanke att jag skulle tända på. Det var inget som var planerat, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons