Marginell förbättring i färsk skatteprognos

Nyheter Det säger kommunalrådet Anders Pettersson (C).
Publicerad 20 augusti 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

Det säger kommunalrådet Anders Pettersson (C). Jämfört med förra prognosen från i våras får Osby kommun 3,4 miljoner kronor mer i skatteintäkter. Men det betyder att kommunen fortfarande ligger 13 miljoner kronor under den budget för 2009 som antogs i november förra året. – Vi tvingas ta ett underskott i årets bokslut. Var det hamnar är svårt att säga, men det kan bli 10-15 mijoner kronor, säger Anders Pettersson. Under 2010 beräknas kommunens intäkter bli 27 miljoner kronor lägre jämfört med flersårsbudgeten från november i fjol. För 2011 pekar prognoserna på en försämring med 35 miljoner kronor i förhållande till den liggande budgeten.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.