Klotets ägare hörde av sig till Kai

Nyheter Ägarna hade kört runt och letat efter sin försvunna tank, en avloppstank för spillvatten, och fått syn på den hos paret Wigh.
Publicerad 20 november 2009 • Uppdaterad 15 december 2021
Foto: Henrik Lindahl
Foto: Henrik Lindahl

Ägarna hade kört runt och letat efter sin försvunna tank, en avloppstank för spillvatten, och fått syn på den hos paret Wigh. De ringde på i torsdags kväll. - De var lättade över att det inte blivit några personskador. De har lovat att ersätta våra materiella skador och transportera bort tanken efter helgen. Jag är tacksam för det, säger Kai Wigh. Kai berättar att tanken förmodligen har rullat flera kilometer och korsat riskväg 113. Mer än så vill han inte säga eftersom ägarna bett att få vara anonyma. - Jag har lovat att inte uppge deras namn i pressen, säger Kai Wigh. Men i medierna spekulerads det redan under torsdagen friskt i var klotet kommer ifrån. Den hetaste gissningen är Viderups gods som har en gård några kilometer bort, på andra sidan riksväg 113. Skånskan ringde upp godsägaren Gustaf Ramel för att fråga om det stämmer - men han vill inte svara på det. - Jag kan inte prata nu, jag sitter i ett möte. Du får ringa igen imorgon, säger Gustaf Ramel. Kan du inte bara svara ja eller nej på om klotet kommer från er? - Jag vill inte kommentera det. Du får ringa imorgon. Kai Wigh tycker det ska bli skönt att bli av med klotet. - Jag var lite rädd för att det kanske var en lastbil som kört på stora vägen och tappat klotet. I så fall hade de kanske bara struntat i det och inte letat rätt på det, säger Kai Wigh.

Henrik LindahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.