Annons

Ett tomrum efter Willy Pettersson

Personligt Willy Pettersson, Älmhult, har avlidit i en ålder av 76 år, Han var född i Sånnaböcke, Möckeln och förblev sin hembygd trogen genom hela livet.
Personligt • Publicerad 8 januari 2010 • Uppdaterad 30 november 2021

Willy Pettersson, Älmhult, har avlidit i en ålder av 76 år, Han var född i Sånnaböcke, Möckeln och förblev sin hembygd trogen genom hela livet. Efter skolan började han som glasslipare hos Emil Weidlich, Gemön. Detta ledde till att han senare kom till Elme glasbruk och den arbetsmiljön kom att starkt påverka och prägla hans liv och konstnärskap. I slutet av 60-talet påbörjade han konstnärsutbildning, bland annat vid Östra Grevie folkhögskola och Konstfack i Stockholm. I sitt konstnärskap skildrade Willy Pettersson sin hembygd och glasarbetarmiljöerna. Arbetsrörelsens idéer och framväxt var en naturlig del av hans uppväxt och låg honom alltid varmt om hjärtat. Under många år arbetade han som teckningslärare vid Linnéskolan, och senare som teknisk illustratör vid Ikea. Willy Pettersson var också i många år aktiv inom Älmhults flygklubb och inom Båtklubben Näset. Han träffade Gunnvi, född Jönsson, tidigt och de gifte sig 1959 och fick tre döttrar. Willy Pettersson lämnar ett enormt tomrum efter sig.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons