Yrkeshögskola på Ring Knutstorp

Svalöv/Landskrona Med i arbetet finns i allra högsta grad nye vd:n Magnus Öhrström som sedan en tid tillbaka basar över den blomstrande anläggningen.
Publicerad 20 mars 2010 • Uppdaterad 14 december 2021
Arkivfoto: Pontus Ljundahl / Scanpix
Arkivfoto: Pontus Ljundahl / Scanpix

Med i arbetet finns i allra högsta grad nye vd:n Magnus Öhrström som sedan en tid tillbaka basar över den blomstrande anläggningen. – Vi är inne i en expansiv utveckling. Mycket händer här uppe och så har det sett ut de senaste tio åren. Den 47-årige Malmöbon har dock en hel del rutin i bagaget. Har funnits med i företaget AB Motorbanan Ring Knutstorp de senaste tre åren och har således jobbat intensivt tillsammans med föregångaren Lasse Svensson. – Lasse har gjort ett mycket stort jobb här uppe och det har jag givetvis tagit lärdom av. Utan hans målmedvetna insatser hade vi aldrig nått så här långt, inser Magnus Öhrström. Själv tar han sikte på att utveckla Ring Knutstorp ännu mer. Första anhalten blir att sjösätta den planerade yrkeshögskolan inom racing, där design och forskning ska stå i centrum. En utbyggnad av banan är också på gång och tanken är att den ska utnyttjas för olika projekt samtidigt. – Det finns så stor efterfrågan att få komma hit att vi måste göra något. Ring Knutstorp har utvecklats till mer än en motorbana. Speciellt under de tio senaste åren har inriktningarna blivit så många fler, förklarar Öhrström. Nya företag vill man också in på området: – Vi jobbar hårt på att etablera en egen företagsby. Att jobba nära på samma ställe innebär att man kan dra nytta av varandra på många olika sätt. Sedan något år tillbaka utbildas även racingtekniker inom Svalöfs Gymnasiums fordonsprogram. 26 elever drillas i att kunna ingå i de riktigt stora racingteamen: – Utbildningen har blivit oerhört lyckad och vi kommer att bygga på ännu mer. Eleverna är oerhört motiverade och det är en förutsättning för att allt ska fungera. Ring Knutstorp, som är den vackraste motorbanan i Sverige, enligt Öhrström kan se fram emot en spännande framtid. Evenemang utanför racingen blir allt fler. Mässor och utställningar finns med i planeringen hela tiden, men det största är givetvis att STCC-cirkusen återkommer även i år. Den 7-8 maj samt 17-18 september står hela racingeliten bakom startlinjen. – Roligt också att danskarnas motsvarighet till STCC även kommer hit. I september får vi därmed hit de allra bästa i hela Skandinavien. – Porsche Carrera Cup har också utvecklats och till start kommer minst 37 ekipage. Den nya modellen av bilarna körs i år och det kommer att bli en häftig upplevelse, säger Magnus Öhrström förväntansfullt.

Roger SunessonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.