Annons

Guy Guy Lema klar för IFK Hässleholm

Sport – Huvudanledningen till att vi bestämde oss för att satsa på Guy Guy är att Burim Rexhepi gick sönder, säger IFK Hässleholms tränare Stefan Jansson.
Sport • Publicerad 28 maj 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: PETER PAULSSON
Foto: PETER PAULSSON

– Huvudanledningen till att vi bestämde oss för att satsa på Guy Guy är att Burim Rexhepi gick sönder, säger IFK Hässleholms tränare Stefan Jansson.

Norra Skåne avslöjade i onsdags att Guy Guy Lema från Kongo, kusin till Helsingborgs IF:s allsvenske spelare René Makondele, var högaktuell för IFK. Och i går kom beskedet att Guy Guy får chansen i gulsvart.– Han har sett bättre och bättre ut på träningarna. Det är en typ av spelare som vi inte riktigt har i truppen, otroligt stark och helt orädd, säger Stefan Jansson.– Eftersom han ändå är i Sverige handlar det inte om någon stor kostnad för klubben.Alla papper är inskickade till förbundet och om allt går som det ska blir Guy Guy Lema spelklar nästa vecka. IFK:s offensive nyckel-spelare Burim Rexhepi skadade låret mot Kenty senast och förväntas inte vara tillbaka i spel förrän till hösten. Tanken är att Guy Guy Lema ska fylla luckan efter Burim i IFK-elvan.

Annons

Lema hinner inte bli klar till morgondagens bortamatch mot Karlskrona. Det är även frågetecken för Victor Bergström, som har varit sjuk.– Vi får se om han kanske kan vara med på bänken, säger Stefan Jansson om Bergström.IFK spelade i veckan DM-match mot Höganäs, en match gulsvart vann på straffar. Stefan Jansson luftade truppen rejält mot Höganäs och var nöjd med matchen.– Vi spelade på en suverän gräsmatta, så det gick äntligen att rulla boll. Och mot Karlskrona ska vi spela på konstgräs, så då ska det också gå att spela och det ser vi fram emot, säger Jansson.

Återstår att se om tabelljumbon IFK:s första seger i serien kommer på konstgräset mot Karlskrona i morgon.Mittenlaget Karlskrona har bara släppt in fem mål den här säsongen. Å andra sidan har laget bara gjort fyra mål framåt.– De spelar tight, konstaterar Stefan Jansson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons