GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nonsensargument som dessutom är smaklöst

Opinion Att den som är motståndare till något hittar alla upptänkliga skäl för att legitimera sin ståndpunkt är inte ovanligt.
Opinion • Publicerad 14 augusti 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

Att den som är motståndare till något hittar alla upptänkliga skäl för att legitimera sin ståndpunkt är inte ovanligt. Motståndarna till vindkraft i trakterna av Färingtofta måste dock tillhöra de mer de mer uppfinningsrika i denna kategori. Det är ingen hejd på vad vindkraftsetableringar kommer att ställa till för problem. Senast i raden av argument mot vindmöllorna är risken för skogsbränder. "Tio jättevindmöllor vid Färingtofta kan bli som tändstickor i en knastertorr skog" heter det bland annat och så dras paralleller till de enorma skogsbränderna i Ryssland. Bortsett från att det är väldigt ovanligt att det brinner i vindkraftsverk vilket gör det hela till gammal hederlig skrämselpropaganda faller det hela på sin egen orimlighet. För med samma argumentation borde i stort sett all mänsklig aktivitet i området upphöra. Allt som har motorer bör med samma argument bannlysas från skogsmarkerna, ty det kan börja brinna. Skogsmaskiner, traktorer, motorsågar, ja listan kan göras lång. Sen får det betecknas som smaklöst att dra paralleller till det som just nu utspelar sig i Ryssland. Det kan finnas goda argument mot vindkraftsetableringar. Alla placeringar är inte bra. Dessa argument riskerar dock att hamna i skymundan när rena nonsensargument slängs in i debatten. Att dra till med rena rövarhistorier stärker inte precis trovärdigheten. Och skogsbrandsargumentet med den ryska jämförelsen kan verkligen sättas i kategorin nonsens. @Byli.8.init:Johan Hammarqvist

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.