Annons

Skolflickor stressas av höga krav

Nyheter Från att vara lika stressade som pojkarna i mellanstadiet känner flickorna allt större krav på sig i högstadiet och gymnasiet, enligt en studie.
Publicerad 16 augusti 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Omkring 60 procent av gymnasieflickorna stressas av att de har höga krav på sig själva. Foto: Scanpix
Omkring 60 procent av gymnasieflickorna stressas av att de har höga krav på sig själva. Foto: Scanpix

Från att vara lika stressade som pojkarna i mellanstadiet känner flickorna allt större krav på sig i högstadiet och gymnasiet, enligt en studie. Det är Statistiska centralbyrån som har frågat 1 000 elever om stressnivån i skolan. En vanlig stressfaktor är den press många känner inför prov. I mellanstadiet är vart fjärde barn stressade över prov, lika många flickor som pojkar. Men i gymnasiet säger tre fjärdedelar av flickorna och hälften av pojkarna att de känner motsvarande stress. Omkring 60 procent av gymnasieflickorna stressas också av att de har höga krav på sig själva. Bland pojkarna är motsvarande siffra 37 procent.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons