Annons

Sylvia tar över Bjärnumsparken

Hässleholm – Det var nu eller aldrig.
Hässleholm • Publicerad 23 november 2010 • Uppdaterad 15 december 2021
Sylvia Protic Nilsson har tagit över som arrendator för Bjärnumsparken. För första gången på många år blir det nu fredags- och lördagsdanser i parken. Foto: Carl-Johan Bauler
Sylvia Protic Nilsson har tagit över som arrendator för Bjärnumsparken. För första gången på många år blir det nu fredags- och lördagsdanser i parken. Foto: Carl-Johan Bauler

– Det var nu eller aldrig. Nu vill jag få ut Bjärnumsborna och dansa, berättar hon.Sylvia är välkänd krögare i Bjärnum som drivit Tre Hammare i 22 år. Parken ska hon driva tillsammans med sonen Filip och för första gången på många år blir det nu helgdans i parken.

– Fredagen den tredje december blir första danskvällen och orkestern heter Jannes. Jag vill försöka locka hit en yngre publik och även få ut Bjärnumsborna. Är man här en söndagsdans är det inte många från Bjärnum som är här. De flesta kommer utifrån, förklarar Sylvia. Tanken är att förutom de traditionella söndagsdanserna även ha dans ett antal fredagar eller lördagar per år i fortsättningen. Parken ska även hyras ut och på sommaren tänker hon sig aktiviteter utomhus.Sylvia har länge haft ett gott öga till folkparken och har arrangerat fester här flera gånger. – Jag tycker det är roligt att parken lever kvar och vill gärna försöka utveckla den, säger hon.Parkstyrelsen, som äger folkparken, har drivit rörelsen i egen regi sedan snart ett år men vill nu ha in någon som kan ta över driften och utveckla verksamheten.

Och från och med den första november tog Sylvia över verksamheten.– Har man renoverat parken för 2,5 miljoner kronor vill man att det ska användas, konstaterar Stig Hansson i parkstyrelsen.Söndagsdansen och onsdagsbingon fortsätter som vanligt.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons