Annons

Victoria & Daniel fick bröllopsgåva i Rosengård

Malmö – Vi ville ge dem något när de gifte sig, men vi visste inte riktigt hur det skulle gå till.
Malmö • Publicerad 10 mars 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Vi ville ge dem något när de gifte sig, men vi visste inte riktigt hur det skulle gå till. I dag kom tillfället, berättade Zahraa Al-Kherzan som tillsammans med Mohammad Hassan var på plats vid Drömmarnas hus. Men planerat var det inte.

– Jag skulle egentligen träna med min väninna efter att hon lämnat sitt barn på dagis. Där fick vi reda på att prinsen och prinsessan skulle komma och det kunde vi inte missa, berättar Zahraa Al-Kherzan.

Annons

Det var när paret gick runt och hälsade på de som samlats på Drömmarnas hus innergård som paret Al Kherzan passade på att räcka över mattorna till det överraskade paret, som fick sig själva avbildade.

Victoria och Daniel tackade och tog emot gåvan, poserade vänligt tillsammans med Zahraa och Mohammad Al Kherzan som blev fotograferade och intervjuade av den samlade pressen från tidningar, radio och tv.

Sen tog livvakterna hand om mattorna som stoppades in i representationsbilens bagageutrymme.– Jag hoppas att de blir lyckliga och att de kanske kommer att ha mattorna någonstans hemma, sa Zahraa Al-Kherzan.

Hur idén till porträttmattorna egentligen uppstått kunde inte Zahraa Al-Kherzan riktigt förklara. Men kungligheter är något väldigt speciellt i hemlandet Irak och med kontakter i Iran bestämde det sig för att låta designa mattorna som kostade 500 dollar. En bild på kungligheterna skickades ner till mattväveriet och två veckor senare anlände de till Malmö.– Det är klart att vi ville passa på när prinsen och prinsessan är här. Du vet, i vårt hemland Irak är det inte lätt att komma så här nära kungligheter.

Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons