Annons

Stressad personal uppvaktade mötet

Hässleholm Alla politiker som kom till budgetmötet för att spendera dagen med att prata politik, fick ta del av brevet från personalen på förskolorna på Hässleholm Öster, i Röinge, Vanneberga och Vinslöv.
Hässleholm • Publicerad 22 november 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Alla politiker som kom till budgetmötet för att spendera dagen med att prata politik, fick ta del av brevet från personalen på förskolorna på Hässleholm Öster, i Röinge, Vanneberga och Vinslöv.

Kärnan i kritiken går ut på att läroplanen ställer en lång rad och omfattande krav på att dokumentera, analysera och följa upp barnens utveckling i förskolan.Problemet är bara att de fina orden i planen inte hinns med, eftersom bemanningen är för låg efter de nedskärningar man tvingats till.– Detta hinns inte på en och en halv till två timmars barnfri tid för arbetslaget per vecka. Utrymme för pedagogisk utvecklingstid finns inte i den nuvarande organisationen, utan att äventyra barns säkerhet och personalens hälsa, heter det i brevet.

Annons

Personalen beskriver en vardag med ensamarbete med många barn i åldrarna ett till fem år vilket ger stor oro för barnens säkerhet.– Vi kan i dag se tydliga tendenser på stressade barn och att djungelns lag gäller allt mer. Enligt läroplanen ska förskolan vara trygg. Hur trygg är en förskola med en pedagog på 15 barn?, undrar personalen.Bakom brevet står personalen på förskolorna och fackförbundet Lärarförbundet och Kommunal

Carl-Johan Bauler

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons