Annons

Sju till sjukhus efter bussolycka

Nyheter Det var vid halv tvåtiden som bussen kom körande på Trollebergsvägen och skulle svänga mot stationen som den gled in i ett träd på Bantorget.
Publicerad 12 februari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Caroline Stenbäck
Foto: Caroline Stenbäck

Det var vid halv tvåtiden som bussen kom körande på Trollebergsvägen och skulle svänga mot stationen som den gled in i ett träd på Bantorget.

Två äldre kvinnor som kom gående fick trädet över sig och fick föras med ambulans till sjukhus. Det fick även busschauffören och två resenärer.

Ytterligare tre personer uppmanades att uppsöka sjukvård på egen hand.– Enligt uppgifter från sjukhuset handlar det enbart om vuxna personer och de ska vara lindrigt skadade, säger Thomas Nilsson, informatör på Region Skåne. Trollebergsvägen var avstängd för allmän trafik ett par timmar efter olyckan tills bussen bärgats från platsen.

Caroline StenbäckSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons