Annons

20 unga inblandade i knarkhärva

Höör Två unga män, 20 och 23 år gamla, häktades i helgen vid Lunds tingsrätt för att ha sålt narkotika i stor skala till ungdomarna.
Höör • Publicerad 24 juli 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Två unga män, 20 och 23 år gamla, häktades i helgen vid Lunds tingsrätt för att ha sålt narkotika i stor skala till ungdomarna.Det är en mycket stor knarkhärva som polisens spaningsorganisation i Mellersta Skåne håller på att nysta upp, men man är än så länge mycket förtegen om detaljerna.– Skälet är att utredningen pågår för fullt. Vi hämtar fortfarande in ungdomar till förhör, säger biträdande närpolischefen i Ringsjöbygden, Joakim Nyberg, som inte vill bekräfta att antalet tillslag är så högt som 20 i nuläget.– Men det är ett större antal ungdomar, kan jag säga.De flesta av de många unga knarkköparna bor i Höör, men några är även bosatta i Hörby och Eslöv.Ungdomarna är i åldrarna 15-25 år. De har mestadels köpt cannabis.Polisen gjorde sina första tillslag i onsdags.– Det var efter en tids spaningsarbete, säger Joakim Nyberg.Polisen har sedan varit ute dagligen och plockat in nya misstänkta ungdomar som fått följa med till förhör på polishusetJoakim Nyberg vill inte svara på hur polisen har kunnat få fram så många namn på haschköpare.Har ni hittat något register eller någon form av bokföring hos de båda langarna?– Det vill jag inte gå in på, utan vi får ta det senare under utredningen, säger Joakim Nyberg.Han uttrycker stor tillfredsställelse med tillslaget.– Ungdomars narkotikamissbruk är ett stort fokusområde för oss. Vi är oerhört intresserade av att kunna gå in och avbryta detta missbruk i ett så tidigt skede som möjligt, säger Joakim Nyberg.Han vill inte heller säga något om på vilket sätt försäljningen har skett, eller om det finns någon gemensam nämnare för ungdomarna mer än missbruket.De båda häktade knarklangarna är kända av polisen sedan tidigare, både för narkotikabrottslighet och annat.

Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons