Annons

”All uppmärksamhet är bra för Hörby”

Hörby –Tankarna går ju till att bygga monument över sig själv, säger Tommy Hall (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen som frågar sig hur kul det blir att sitta på fullmäktigemötena och titta på en romersk legionär som liknar den politiske motståndaren Lars Ahlkvist.
Hörby • Publicerad 27 september 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Verklighetens Svinarp har Hörby kallats efter avslöjandet. Foto: Arkiv
Verklighetens Svinarp har Hörby kallats efter avslöjandet. Foto: Arkiv

–Tankarna går ju till att bygga monument över sig själv, säger Tommy Hall (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen som frågar sig hur kul det blir att sitta på fullmäktigemötena och titta på en romersk legionär som liknar den politiske motståndaren Lars Ahlkvist.

Skånska Dagbladets avslöjande om att kommunen pungat ut med hundratusentals kronor för en muralmålning till den nya sessionssalen fick ett massivt genomslag i hela landet. På sociala medier jämförs Hörby med Svinarp, den ort som är skådeplats för SVT-serien Starke man.Lars Ahlkvist har fått svara på frågor i flera stora medier och uppger att det är bra med en disskussion om konstverket. Enligt honom ska all bra konst väcka känslor.Är det inte kommunens agerande, snarare än konsten i sig, som väcker känslor och debatt?–Det går hand i hand. Man kan aldrig frigöra ett konstverk från processen genom vilken verket blev till.Hur känns det att Hörby jämförs med Svinarp?– Man får leva med jämförelser. Jag känner dock inte igen mig, säger Lars Ahlkvist som är hes i halsen efter att ha fått sitta i intervjuer hela morgonen.Tommy Hall (S) tycker dock inte att det är lika kul.

Han menar att argumentet som Lars Ahlkvist och Arne Bertilsson fört fram angående att en procent av kommunens byggkonstnader alltid avsätts till konstnärlig utsmyckning är fel. –Den policyn har inte följts på många andra håll.Lars Ahlkvist tycker att all uppmärksamhet för Hörby är positiv, håller du med?–Nej, det här är löjeväckande uppmärksamhet.

Lisa Winqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons