Barnen gick på julvandring i kyrkan

Broby Församlingsassistenten Paula Alfredsson håller den här veckan i en kyrkovandring för barn och i går var det ettor och tvåor från Prästavångsskolan som vandrade runt i Broby kyrka.
Publicerad 13 december 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Barnen besökte Josef
Barnen besökte Josef

Församlingsassistenten Paula Alfredsson håller den här veckan i en kyrkovandring för barn och i går var det ettor och tvåor från Prästavångsskolan som vandrade runt i Broby kyrka.– Vi visar varför vi firar jul. Jag berättar för barnen att vi ska åka tidsmaskin 2000 år tillbaka i tiden och så går vi till olika stationer, säger Alfredsson.– I måndags hade vi F-barnen och elever från träningsskolan här och i dag är det alltså ettor och tvåor som är här.Barnen bjuds på en slags interaktiv teater, där berättelsen om Jesus födelse – från det att Maria får besked att hon är gravid till själva nedkomsten och de vise männens gåvor – presenteras på olika stationer.Guds ängel dyker också upp – med hjälp av powerpoint och högtalaranläggningen. Vid varje station finns personer utklädda till Maria eller Josef eller kejsar Augustus och barnen får delta i skådespelet genom att bland annat lukta på kryddor och skattskriva sig.Uppe på kyrkans läktare kryper kyrkovandrarna ihop framför lägerelden i herdarnas läger och sen tar de rygg på herdarna när de går för att träffa den nyfödda bebisen och hans föräldrar i stallet.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.