Annons

Barnen gick på julvandring i kyrkan

Broby Församlingsassistenten Paula Alfredsson håller den här veckan i en kyrkovandring för barn och i går var det ettor och tvåor från Prästavångsskolan som vandrade runt i Broby kyrka.
Publicerad 13 december 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Barnen besökte Josef
Barnen besökte Josef

Församlingsassistenten Paula Alfredsson håller den här veckan i en kyrkovandring för barn och i går var det ettor och tvåor från Prästavångsskolan som vandrade runt i Broby kyrka.– Vi visar varför vi firar jul. Jag berättar för barnen att vi ska åka tidsmaskin 2000 år tillbaka i tiden och så går vi till olika stationer, säger Alfredsson.– I måndags hade vi F-barnen och elever från träningsskolan här och i dag är det alltså ettor och tvåor som är här.Barnen bjuds på en slags interaktiv teater, där berättelsen om Jesus födelse – från det att Maria får besked att hon är gravid till själva nedkomsten och de vise männens gåvor – presenteras på olika stationer.Guds ängel dyker också upp – med hjälp av powerpoint och högtalaranläggningen. Vid varje station finns personer utklädda till Maria eller Josef eller kejsar Augustus och barnen får delta i skådespelet genom att bland annat lukta på kryddor och skattskriva sig.Uppe på kyrkans läktare kryper kyrkovandrarna ihop framför lägerelden i herdarnas läger och sen tar de rygg på herdarna när de går för att träffa den nyfödda bebisen och hans föräldrar i stallet.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons