Här kommer guldmedaljören Stimm i fullt fart in i slalomen. Sara Jansson

Guldregn över Hässleholm Hundungdom vid Agility-SM 2013

Tävlingen började redan på fredagen med lagklassernas första lopp och på lördagen var det dags för lagfinal samt de första individuella loppen. Som vanligt var tävligen spännande och ekipagen på topp. Glädjen stod högt i tak bland medföljande supporters när Sara Jansson med pumin Stimm tog hem guldet i lagklass medium med laget” Same thing, different name”, Mia Nilsson med malinois Hekla i largelaget ”Fullt drag”tog brons och även Cathrin Andersson med Signe tog hem ett brons i smallklassen med laget ”Cavalleriet”. Facit efter första dagens finaler, tre medaljer till HHU! Men inte nog med detta, inför söndagens finaler hade HHU hela 6 large-ekipage bland de 12 främsta och allra bäst till låg Cathrin Andersson med Cocos på en 3e plats, Jenny Damm med Ogin låg 4a och Petra Lindström med Lira på 5e plats. På 8e plats hade vi Åsa Gunnarsson med Cadi, 11a Jenny Damm med Ina och på 12e plats Mia Nilsson med Hekla! Det var upplagt för en verkligt spännande final och HHUs stora hejarklack gjorde allt för att hjälpa sina klubbkompisar till medaljer och bra resultat i finalen. Och finalen blev precis så spännande som vi hade önskat. De felfria ekipagen fick förargliga fel och den omvända startordningen gjorde det hela allt mer spännande och när vi började närma oss topplaceringarna stod det klart att HHUs chanser till medaljer blev allt större. Åsa och Cadi som låg på en 8e plats gick in och satt en perfekt nolla, Petra och Lira missade ett förargligt kontaktfält och var borta medan Jenny med Ogin med stor erfarenhet och många stora mästerskap i ryggen klarade galant att göra en säker, snabb nolla. Sedan var det Cathrin och Cocos tur, men tyvärr, ett litet misstag och de var borta ur tätstriden. Vid detta laget kokade läktaren och när ledaren gick in och fick 5 fel stod det klart att Jenny Damm med Ogin, Bordercollie, HHU var silvermedaljör och Åsa Gunnarsson med Cadi, Bordercollie, HHU hade klättrat från 8e plats till en suverän bronsmedalj!!! Guldet gick till Frida Pettersson med Cola, bordercollie. Efter SM togs landslaget i agility ut och HHU representeras av hela fyra st largeekipage: Cathrin Andersson med Cocos, Jenny Damm med Ina och Ogin och Åsa Gunnarsson med Cadi, alla av rasen bordercollie.

Dagens fråga

Har du tänkt köpa biljett till Helgeåfestivalen?

Loading ... Loading ...