Annons

Fick fart på Familjefesten

Hässleholm Johan T Karlsson började spela som Familjen 2006, efter att tidigare bland annat ha producerat Emil Jensen och David & The Citizens.
Hässleholm • Publicerad 31 augusti 2013 • Uppdaterad 24 november 2021

Johan T Karlsson började spela som Familjen 2006, efter att tidigare bland annat ha producerat Emil Jensen och David & The Citizens. ”Det Snurrar I Min Skalle” slog ner som en bomb 2007 och sedan dess har det rullat på.Fyra hyllade album har släppts, långa turnéer har spelats och även utomlands har man fattat tycke för Familjen. Allt började såklart i Hässleholm, det är inget man direkt sticker under stolen med, och nu är Familjen bara en bit ifrån hemstaden. På Helgeåfestivalen sticker bokningar som Familjen och Panda Da Panda ut ur ett i övrigt ganska rockbaserat startfält. Men uppenbarligen lockar de publik.När den trogne vapendragaren Andreas Tilliander och trummisen Per Nordmark börjar spela ”It Began In Hässleholm” infinner sig publiken snabbt. Det är en sjukt snygg inledning, och snart äntrar även Johan själv scenen. Det blir direkt extatiskt när han startar med ”Väger Ett Andetag”, senaste singeln från senaste skivan ”Allt På Rött”. Jag förundras över vilket bra ljud man får till. Per Nordmark, som spelar trummor direkt ovanpå musiken, tillför verkligen till ljudbilden och tillsammans låter det onekligen snyggt.En hel hög med bra låtar spelas, både nya och gamla. Bland annat spelar man dansvänliga ”Kom Säger Dom”, ”Huvudet i Sanden” och ”Socker”, en bra låt som de tydligen inte brukar spela live så mycket. Sedan kommer givetvis ”Det Snurrar I Min Skalle” och det blir väldigt svårt att stå stilla. Det är en otroligt bra låt, men även det nyare materialet håller en hög nivå och på Helgeåfestivalen visar Familjen att man fortfarande är att räkna med.

Fredrik Thunberg
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons