Gjorde segermålet i förlängningen

Sport Arrangerande Hässleholms IF provar i år ett nytt koncept i Norra Skåne Cup med tre olika finalkvällar.
Sport • Publicerad 3 december 2013 • Uppdaterad 15 december 2021
FK Hässleholm försvarade sin juniortitel i Norra Skåne Cup då de finalbesegrade Hässleholms IF med 2–1. Avgörande kom ett par minuter in på förlängningen genom ett mål av Edem Hetcheli. Foto: Stefan Sandström

Arrangerande Hässleholms IF provar i år ett nytt koncept i Norra Skåne Cup med tre olika finalkvällar. Först ut i går kväll var juniorerna som spelade sitt slutspel.– Vi får prova oss fram, kanske vi kör slutspelet på en söndag nästa gång, säger tävlingsledaren Rebaz Omed Nader.

IFK och HIF:s tredjelag blev kvällens finalmotståndare i ett ganska glest besatt Qpoolen. HIF 3 gick till final efter 3–0 i kvartsfinalen mot HIF 4 samt 2–1 i semin mot IFK 2. Den senare matchen blev dramatiskt då den avgjordes i slutsekunderna på en hård frispark från Ahmed Al-Kodri.IFK 3 började kvällen med att besegra HIF 1 med 2–0. Sedan följde Arlöv i semin där sydvästskåningarna började bäst med att snabbt ta ledningen med 2–0. Men efter två mål av Edem Hetcheli var det plötsligt lika. Mert Yanev fullbordade vändningen då han gjorde 3–2. Hetcheli och Yanev gjorde sedan varsitt mål till i matchen som slutade 5–3 till IFK.IFK tog ledningen tidigt i finalen efter mål på ett långskott från Adi Kusturica. HIF tog sedan över mycket av spelet och kunde rättvist kvittera då Mumman Resulovic kunde göra 1–1 via ett IFK-ben som ställde målvakten Alexander Nilsson. I slutet hade HIF sedan några bra chanser men fick inte in bollen. I förlängningen hade bägge lagen bra chanser men till slut var det Edem Hetcheli som kunde avgöra efter några minuters spel.Jag drog en spelare och sedan stänkte jag bara dit den, berättar Edem efter matchen.– Var egentligen skadad men spelade ändå. Hade ont i en fot innan matchen och sedan skadade jag den andra i kvartsfinalen. Det var bara att bita ihop.

– Vi har träning med fotbollsgymnasiet i morgon (läs i dag) så jag får se om jag kan vara med. Hoppas få lite vila från fotbollen den närmast tiden.HIF-ledaren Fitim Ahmethi var lite bitter direkt efter finalen.– Känns sjukt tråkigt att förlora då jag tycker att vi skapade flest chanser.I kväll fortsätter finalspelet i Norra Skåne Cup med damernas slutspel. På onsdag avslutas sedan turneringen med herrarnas finalspel.Trea i cupen blev Arlöv efter seger 1–0 i tredjeprismatchen mot IFK 2.